Andrzej27 Napisano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2006 Sly6 dobrze radzi..... Musisz rozważyć..... koniec końców na razie ryzykujesz...550 $... To nie aż taka masakra... A za 2 lata może się przydać.....Bo ZUS tutaj to już prawie on the last legs....a co za 20 lat będzie...? Ale ja tylko poddaję argumenty pod rozwagę....Osądź wg własnego sumienia.... Pozdrawiam
sly6 Napisano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2006 Andrzej27 a przez te 2 lata moze znalesc pracodawce ktory bedzie chcial ja zatrudnic plus jakies mieszkanie ,,a jak tam Twoje sprawy?
Martunia Napisano 21 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2006 Sly a w jaki sposob moge nie przejsc przez punkty? o co dokladnie chodzi? rozumiem ze powinnam miec na koncie 10 tys dolarow aby wogole podchodzic do tego calego procesu czy przy wyjezdzie do kanady jak juz zdobede wize? ile w moim przypadku moze trwac caly okres starania sie o wize kanadyjska? dzieki marta zwana martunia:)
sly6 Napisano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2006 Martunia jak juz widzialas na stronie urzedu jest test i mozesz np zdobyc mala ilosc punktow przez jezyk i dlatego wazne abys zrobila sobie test jezykowy.bo przejdziesz przez wyksztalcenie,to ze pracujesz ,wiek . ten okres oczekiwania to 2-3 lata .
Andrzej27 Napisano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2006 Marta.... 10k dolarów musisz mieć przy składaniu aplikacji....oni to nazywają proof of funds...musi to być unencumbered, a więc żadna pożyczka w grę wchodzi.... A całość..jak dobrze pójdzie - 2 lata...
Martunia Napisano 22 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2006 naprawde trzeba miec swoich pieniedzy 10 tys dolarow? przeciez to jakas paranoja i nawet ci co maja rodzine w kanadzie tez to musza miec? a jezeli poprosze brata o przelanie tych pieniedzy na moje konto na czas skladania aplikacji to przeciez nikt nie bedzie wiedzial czy te pieniadze sa moja czy jego? bo niby skad czy zadny egzamin TOEFLA wystarcza jezeli chodzi o angielski? dzieki
sly6 Napisano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2006 Martunia jesli ta kase wezmiesz od brata to Ona musi byc w banku przez jakis czas (pare miesiecy)inaczej zobacza ze to nie Twoja kasa,nawet Ci co maja rodziny musza miec taka kase(oprucz sponsorowania rodzinnego).
sly6 Napisano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2006 cos na temat testu: IELTS http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-3-1.html jak i : http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-3.html
maciopa Napisano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2006 aaa no właśnie i jeszcze kasa na koncie - o tym zapomniałem ;-) ALE - nie trzeba miec kasy na koncie jak się ma ofertę pracy (która spełnia ichnie wymagania) Quebec - hmm ja jednak namierzam się raczej na zachodnie wybrzeże no i francuski u mnie na poziomie "oui" ;-D btw polecam podjęcie próby znalezienia pracodawcy PRZED wyjazdem i wyjazd na wizę pracowniczą (2 letnią) - po ok 1 roku można z terenu Kanady przekształcić ją (poprzez proces sponsorowania przez pracodawcę) w karte zezwalającą na osiedlenie się.
Martunia Napisano 26 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2006 hej mam pytanie czy ten egzamin z ang to cos w rodzaju TOEFLA? przymierzam sei do zdania toefla w usa i zastanawiam sie czy to cos podobnego kalibru a i jeszcze a propos pieniedzy jakie trzeba miec na koncie w jaki sposob oni sprawdzaja czy pieniadze sa pozyczone od brata czy pozyczone od banku? czy po prostu to jest tak ze przedstawia im sie stan konta na dzien starania sie o wize i tyle? prosze napiszcie cos wiecej o tym dzieki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.