Goskaw Napisano 5 Września 2006 Zgłoś Napisano 5 Września 2006 Witam, mam następujące pytanie: czy jeżeli na kogoś jest złożona petycja o sponsorowanie rodzinne, to są jakieś ograniczenia odnośnie sponsorowania danej osoby na inny rodzaj wizy, np. w kategorii EB2 lub EB3? A jak jest odnośnie ubiegania sie o wize H1B przy złożonek petycji o sponsorowanie rodzinne? Pozdrawiam Gośka
Jackie Napisano 5 Września 2006 Zgłoś Napisano 5 Września 2006 mam następujące pytanie: czy jeżeli na kogoś jest złożona petycja o sponsorowanie rodzinne, to są jakieś ograniczenia odnośnie sponsorowania danej osoby na inny rodzaj wizy, np. w kategorii EB2 lub EB3? Na kilku forach czytałam o ludziach którzy załatwiali sobie sponsorowanie przez pracę, bo okres czekania na GC był krótszy niż przy sponsorowaniu rodzinnym w niektórych kategoriach. Tak więc jest to możliwe, ale konkretów musiałabyś poszukać. A jak jest odnośnie ubiegania sie o wize H1B przy złożonek petycji o sponsorowanie rodzinne? Wiza H1B zezwala na tzw. dual intent - na pewno sam fakt złożonej petycji nie wpłynie ujemnie na decyzję w przyznaniu wizy H1B.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.