judkanowa Napisano 27 Września 2006 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2006 Wiecie co, wszystko pieknie ladnie, ale ja juz etap mam za soba. Nie zrozumcie mnie zle, w trakcie studiow kelnerowanie czy inne tego typu prace byly dla mnie swietna zabawa, zdobywaniem nowego doswiadczenia. Ja jednak szukam mozliwosci wyjechania do USA zeby moc pracowac jako tlumacz - aktualnie tym sie zajmuje w Irlandii. Moge przy tym studiowac, nauki nigdy nie za duzo, ale dorywcze prace juz mnie nie interesuja. Ale dzieki ludziska, za odzew!!! ps. ciagle licze na swiezy przyplyw tlenu w waszych umyslach i w efekcie - na genialny pomysl
miles Napisano 28 Września 2006 Zgłoś Napisano 28 Września 2006 Nie wiem czy w USA potrzebuja tlumaczy malo Polakow korzysta z takich uslug tutaj.
judkanowa Napisano 28 Września 2006 Autor Zgłoś Napisano 28 Września 2006 Oj pracy dla tlumaczy nigddy nie zabraknie. I to nie tylko wtedy kiedy ludzie ich potrzebuja, bo jak nabroja to i do sadu i na policje tez trzeba z nimi jechac. ale nie w tym rzecz. sorki, ale ja nie pytam jakie jest zapotrzebowanie na ludzi z moim fachem. pytam o sposoby na dostanie sie do tego kraju legalnie i z pozwoleniem na legalna prace. Mimo to, dzieki! Pozdrawiam.
sly6 Napisano 28 Września 2006 Zgłoś Napisano 28 Września 2006 judkanowa mozesz sprobowac jechac przez Kanade tzn staly pobyt w Kanadzie ,obywatelstwo i potem USA
Meister Napisano 28 Września 2006 Zgłoś Napisano 28 Września 2006 Z tego co widzialem na stronie ambasady kanadyjskiej, to jej obywatele moga jechac do Usa bez wiz, ale zeby pracowac tam, to potrzebuja tak samo jak Polacy wiz pracowniczych. BŁĄD - http://www.grasmick.com/nafta.htm Znalazlem dokladniej; rzeczywiscie obywatele Kanady moga pracowac w Usa bez wiz typu H, ale sa pewne obostrzenia, m.in. max 1 rok (choc pisze ze nieograniczone mozliwosci przedluzenia), nie czytalem tez dokladniej czy jest mozliwosc zmiany pracodawcy itp. Natomiast nie jest to moim zdaniem alternatywa w stosunku do GC - tak jak wize typu H, tak i TN warto zamienic na GC.
judkanowa Napisano 29 Września 2006 Autor Zgłoś Napisano 29 Września 2006 Oj widze, ze cos sie ruszylo )) a powiedz, ile trzeba spedzic w Kanadzie by dostac kanadyjskie obywatelstwo?
sly6 Napisano 29 Września 2006 Zgłoś Napisano 29 Września 2006 have lived in Canada for at least three of the four years before applying; http://www.cic.gc.ca/english/citizen/becom...ming-howto.html
judkanowa Napisano 29 Września 2006 Autor Zgłoś Napisano 29 Września 2006 DZIEKI Sly. ale z drugiej strony jakbym dostala sie do Canday, to juz chyba nie musialabym jechac do USA, tam by mi wystarczylo. )
sly6 Napisano 30 Września 2006 Zgłoś Napisano 30 Września 2006 judkanowa a to zalezy czego sie szuka bo jesli pracy i spokoju to Kanada jest w sam raz ps zalezy do jakiej prowincji bys pojechala bo teraz Alberta i Brytyjska Kolumbia szybko sie rozwijaja.
judkanowa Napisano 1 Października 2006 Autor Zgłoś Napisano 1 Października 2006 Powiem Ci tak:szukam możliwosci rozwoju, ktorych w USA nie brakuje. szukam godnej pracy i godnego zycia. szukam spokoju i cudow natury - to wszystko daje mi USA. byc moze Kanada, ma do zaoferowania to samo? zyjesz tam, pracujesz? jakie sa realia? moze masz porownianie ze stanami? dzieki Sly, i innym tez dziekuje Judka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.