Skocz do zawartości

Czy bycie rezydentem Irlandii daje mi prawo do...

judkanowa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiecie co, wszystko pieknie ladnie, ale ja juz etap mam za soba. Nie zrozumcie mnie zle, w trakcie studiow kelnerowanie czy inne tego typu prace byly dla mnie swietna zabawa, zdobywaniem nowego doswiadczenia. Ja jednak szukam mozliwosci wyjechania do USA zeby moc pracowac jako tlumacz - aktualnie tym sie zajmuje w Irlandii. Moge przy tym studiowac, nauki nigdy nie za duzo, ale dorywcze prace juz mnie nie interesuja. Ale dzieki ludziska, za odzew!!!

ps. ciagle licze na swiezy przyplyw tlenu w waszych umyslach i w efekcie - na genialny pomysl :)

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Oj pracy dla tlumaczy nigddy nie zabraknie. I to nie tylko wtedy kiedy ludzie ich potrzebuja, bo jak nabroja to i do sadu i na policje tez trzeba z nimi jechac. ale nie w tym rzecz. sorki, ale ja nie pytam jakie jest zapotrzebowanie na ludzi z moim fachem. pytam o sposoby na dostanie sie do tego kraju legalnie i z pozwoleniem na legalna prace. Mimo to, dzieki! Pozdrawiam.

Napisano

Z tego co widzialem na stronie ambasady kanadyjskiej, to jej obywatele moga jechac do Usa bez wiz, ale zeby pracowac tam, to potrzebuja tak samo jak Polacy wiz pracowniczych.

BŁĄD - http://www.grasmick.com/nafta.htm

Znalazlem dokladniej; rzeczywiscie obywatele Kanady moga pracowac w Usa bez wiz typu H, ale sa pewne obostrzenia, m.in. max 1 rok (choc pisze ze nieograniczone mozliwosci przedluzenia), nie czytalem tez dokladniej czy jest mozliwosc zmiany pracodawcy itp. Natomiast nie jest to moim zdaniem alternatywa w stosunku do GC - tak jak wize typu H, tak i TN warto zamienic na GC.

Napisano

judkanowa a to zalezy czego sie szuka bo jesli pracy i spokoju to Kanada jest w sam raz :)

ps zalezy do jakiej prowincji bys pojechala bo teraz Alberta i Brytyjska Kolumbia szybko sie rozwijaja.

Napisano

Powiem Ci tak:szukam możliwosci rozwoju, ktorych w USA nie brakuje. szukam godnej pracy i godnego zycia. szukam spokoju i cudow natury - to wszystko daje mi USA. byc moze Kanada, ma do zaoferowania to samo? zyjesz tam, pracujesz? jakie sa realia? moze masz porownianie ze stanami?

dzieki Sly, i innym tez dziekuje :)

Judka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...