tina_2001 Posted September 28, 2006 Report Posted September 28, 2006 hej.wylatuję 9 października, lecę liniami Air France z Warszawy. W związku z tym, iż to pierwszy raz )mam kilka pytań: 1. Czy ktoś na lotnisku zwraca uwagę na terminy przylotu - widoczne na bilecie? Mam wizę turystyczną, a powrót aż na 4 kwietnia, we wniosku o wizę napisałam że chcę jechać na 4 tygodnie.Czy pół roku nie wydaje się troche długo podejrzanie jak na wczasy u rodzinki ? 2.Czy ktoś może ma jakieś miłe bądź niemiłe doświadczenia związane z liniami Air France? (słyszałam że ze względu na krótki czas przesiadki w Paryżu "gubią" bagaże oraz że lotnisko jest troche pokręcone -- trzeba się przesiąść z terminalu 2B na 2E w 45 minut, to chyba wystarczy:))). Z góry dziękuję za odpowiedź
sly6 Posted September 29, 2006 Report Posted September 29, 2006 Moga sie do tego przyczepic jesli powiesz im co innego na rozmowie a po bilecie wyjdzie ze masz powrot za 6 miesiecy.
tina_2001 Posted September 29, 2006 Author Report Posted September 29, 2006 ok, dzięki. a jak wygląda ta rozmowA?Pewnie lepiej było wykupić bilet powrotny na wczesniejszy termin a ewentualnie później sobie przesunąć :?
tina_2001 Posted September 29, 2006 Author Report Posted September 29, 2006 tzn. o co się pytają bo pewnie jak powiem że jadę na pół roku to mnie nie wpuszczą :?
sly6 Posted September 29, 2006 Report Posted September 29, 2006 Mozesz powiedziec ze jedziesz na 6 miesiecy ale jak napisalas w ds ze jedziesz na krocej to wtedy bedzie rozbierznosc i lepiej powiedziec ze jedziesz na tyle na ile wpisalas i radze wybrac sobie taki bilet aby mozna bylo sobie zmienic potem date powrotu .
tina_2001 Posted October 2, 2006 Author Report Posted October 2, 2006 tylko że bilet to ja już mam ale podobno nie zaglądają do bilecików, podobno ...
sly6 Posted October 2, 2006 Report Posted October 2, 2006 roznie to z tym bywa i badz przygotowana na odpowiedz dlaczego bilet ma tak daleka date.
STMan Posted October 3, 2006 Report Posted October 3, 2006 1. Nikt ci na to nie odpowie, bo wszystko zalezy od urzednika /chociazby od tego czy bedzie przed, czy po jedzonku :wink: 2.Przez 45 minut NIE MA MOZLIWOSCI przeladowania bagazy, wiec nie masz co na niego liczyc - przynajmniej tak jest w Kopenhadze /czasy im mierzylem, jak czekalem na lot 8) /. Przyjdzie moze po 2 dniach, a moze /jak w moim przypadku/ po 1,5 tyg :twisted: :evil:
tina_2001 Posted October 3, 2006 Author Report Posted October 3, 2006 no to ładnie wybrałam sobie linie )) będę miała nauczkę. Więc teraz mój podręczny będzie musiał byc większy. dzięki za rady
tina_2001 Posted October 3, 2006 Author Report Posted October 3, 2006 hej.a walizki wysłali tobie na ten adres co zamieściłeś w I-94, czy zgłosiłes się po nie na lotnisko. Ja chyba na początku nie będę pod tym adresem, który zamieściłam w d-156.więc co robić :?: :?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.