sly6 Napisano 3 Października 2006 Zgłoś Napisano 3 Października 2006 SYMA jak bedziesz na wizie turystycznej to czeka Cie podobna droga tzn tyle papierow do wypelnienia i czekanie na zatwierdzenie .
Jackie Napisano 4 Października 2006 Zgłoś Napisano 4 Października 2006 Już sie zastaniawiam czy nie wyjechać na wize turystycznej i wszystko załatwiac tam w Stanach..... :? Jest to niezgodne z prawem imigracyjnym. Po co chcesz to robić skoro możesz załatwić to legalnie w stosunkowo niedługim czasie? Na wizie turystycznej jest szansa że Cię nie wpuszczą do USA, na wizie narzeczeńskiej jest to bardzo mało prawdopodobne. Na interview urzędnik zawsze może się przyczepić o to że wjechałaś na turyztycznej. Wiza turystyczna słuzy do celów turystycznych, a nie imigracyjnych.
wilu31 Napisano 14 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2006 Już sie zastaniawiam czy nie wyjechać na wize turystycznej i wszystko załatwiac tam w Stanach..... :? Jest to niezgodne z prawem imigracyjnym. Po co chcesz to robić skoro możesz załatwić to legalnie w stosunkowo niedługim czasie? Na wizie turystycznej jest szansa że Cię nie wpuszczą do USA, na wizie narzeczeńskiej jest to bardzo mało prawdopodobne. Na interview urzędnik zawsze może się przyczepić o to że wjechałaś na turyztycznej. Wiza turystyczna słuzy do celów turystycznych, a nie imigracyjnych. Ja mam pytanie z podobnego tematu. Jesli moja dziewczyna przyleci do usa na wizie turystycznej i tutaj wzielibysmy slub ale papiery polecialbym zlozyc w polsce z racji podwojnego obywatelstwa. Moga miec zastrzezenia do slubu w Usa ? Pytam bo zalezy mi na czasie a jak wiadomo wylot do Polski, slub, i zlozenie wszystkich papierow zajma sporo czasu. Pozdr
Jackie Napisano 14 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2006 Nikt nikomu nie zabrania ślubu w USA. Jak najbardziej możecie się pobrać w Stanach, a papiery złożyć w Polsce. To najprostsza i najszybsza droga do GC. Tyle że twoja zona musi na wizę imigracyjną czekać w Polsce. Ale ma to swoje plusy, ominie Was interview w USCIS, żona będzie miała solo interview w konsulacie. Interview w konsulacie jest o wiele bardziej przyjemne i mniej stresujące.
am80 Napisano 15 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2006 Witam! Jestem na koncowym etapie załatwiania wizy k-1, przeszłam IMBRĘ, RFE, czekam na NOA4, itp. Jeśli masz jakieś pytania co do nowości to chętnie służe pomocą. Pozdrawiam Ania
Li_M.C. Napisano 16 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2006 jezeli para decyduje sie na slub w Polsce, to obywatel USA musi posiadac dokument z sadu rodzinnego w PL potwierdzajacy jego 'zdolnosc' do zawarcia zwiazku malzenskiego. czy prosbe o wydanie takiego dokumentu musi skladac osobiscie amerykanin? orientuje sie ktos? jesli tak baaaaardzo prosze o odpowiedz i z gory wielkie dzieki
agatam Napisano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2007 Wlasnie wydaje mi sie ze to bedzie dla was 'prostsze' A co jak facet nie ma obywatelstwa usa ale pracuje tam jak najbardziej legalnie od wielu lat? czy wtedy slub pomoze?
agatam Napisano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2007 Ma podwojne obywatelstwo: kanadyjskie i polskie.
Jackie Napisano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2007 Zalezy od tego na jakiej zasadzie przebywa w USA. Wiele wiz pozwala na pobyt rodzinie jej posiadacza. Niestety, taki status nie daje możliwości pracy rodzinie. http://www.prawoimigracyjneusa.com/rodzajewiz.htm
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.