Skocz do zawartości

Wiza narzeczeńska

SYMA

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Już sie zastaniawiam czy nie wyjechać na wize turystycznej i wszystko załatwiac tam w Stanach..... :?

Jest to niezgodne z prawem imigracyjnym. Po co chcesz to robić skoro możesz załatwić to legalnie w stosunkowo niedługim czasie?

Na wizie turystycznej jest szansa że Cię nie wpuszczą do USA, na wizie narzeczeńskiej jest to bardzo mało prawdopodobne. Na interview urzędnik zawsze może się przyczepić o to że wjechałaś na turyztycznej. Wiza turystyczna słuzy do celów turystycznych, a nie imigracyjnych.

• 1 miesiąc później...
Napisano
Już sie zastaniawiam czy nie wyjechać na wize turystycznej i wszystko załatwiac tam w Stanach..... :?

Jest to niezgodne z prawem imigracyjnym. Po co chcesz to robić skoro możesz załatwić to legalnie w stosunkowo niedługim czasie?

Na wizie turystycznej jest szansa że Cię nie wpuszczą do USA, na wizie narzeczeńskiej jest to bardzo mało prawdopodobne. Na interview urzędnik zawsze może się przyczepić o to że wjechałaś na turyztycznej. Wiza turystyczna słuzy do celów turystycznych, a nie imigracyjnych.

Ja mam pytanie z podobnego tematu. Jesli moja dziewczyna przyleci do usa na wizie turystycznej i tutaj wzielibysmy slub ale papiery polecialbym zlozyc w polsce z racji podwojnego obywatelstwa. Moga miec zastrzezenia do slubu w Usa ? Pytam bo zalezy mi na czasie a jak wiadomo wylot do Polski, slub, i zlozenie wszystkich papierow zajma sporo czasu. Pozdr

Napisano

Nikt nikomu nie zabrania ślubu w USA. Jak najbardziej możecie się pobrać w Stanach, a papiery złożyć w Polsce. To najprostsza i najszybsza droga do GC. Tyle że twoja zona musi na wizę imigracyjną czekać w Polsce. Ale ma to swoje plusy, ominie Was interview w USCIS, żona będzie miała solo interview w konsulacie. Interview w konsulacie jest o wiele bardziej przyjemne i mniej stresujące.

Napisano

Witam!

Jestem na koncowym etapie załatwiania wizy k-1, przeszłam IMBRĘ, RFE, czekam na NOA4, itp. Jeśli masz jakieś pytania co do nowości to chętnie służe pomocą.

Pozdrawiam

Ania

Napisano

jezeli para decyduje sie na slub w Polsce, to obywatel USA musi posiadac dokument z sadu rodzinnego w PL potwierdzajacy jego 'zdolnosc' do zawarcia zwiazku malzenskiego. czy prosbe o wydanie takiego dokumentu musi skladac osobiscie amerykanin? orientuje sie ktos? jesli tak baaaaardzo prosze o odpowiedz i z gory wielkie dzieki :)

• 1 miesiąc później...
Napisano

Wlasnie wydaje mi sie ze to bedzie dla was 'prostsze' ;)

A co jak facet nie ma obywatelstwa usa ale pracuje tam jak najbardziej legalnie od wielu lat? czy wtedy slub pomoze?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...