teleprofit Posted October 3, 2006 Report Share Posted October 3, 2006 Jestem na terenie USA na wizie turystycznej. Moja żona jest obywatelka USA i zamierzam tutaj składać dokumenty o zieloną kartę. Mam ze sobą odpis aktu małżeństwa i urodzenia. Czy potrzebuję świadectwo o niekaralności gdyż musiałbym po nie wracać do Polski i czekać miesiąc?? Czy wystarczy to co mam? Dzięki za wyczerpującą odpowiedz Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
izza Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 Nie potrafie Ci powiedziec czy jest potrzebne zaswiadczenie o niekaralnosci. Mam nadzieje ze ktos inny bedzie wiedzial i mial 100% pewnosc. Ale moge Ci powiedziec ze na to zaswiadczenie np. w Warszawie czeka sie 10 minut, jezeli zalatwi sie to osobiscie. Nie musisz wracac do Polski, mozesz kogos poprosic zeby za Ciebie wyslal zapytanie do KRK, oni przesla zaswiadczenie w ciagu 2 - 3 tygodni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magdalenka09 Posted October 4, 2006 Report Share Posted October 4, 2006 nie musisz miec zaswiadczenia o nie karalnosci jezeli starasz sie o gc w usa oni sami to sprawdzaja.nie wymagaja takiego dokumentu abys ty je skladal.potrzebne jest ono jedynie wtedy jesli statrasz sie o gc w polsce w ambasadzie badz konsulacie a co do samego dokumentu to ktos powyzej ma racje nie trzeba wracac do kraju wystarczy aby ktos za ciebie wypelnil wyslal listem poleconym i odp dostaniesz tez listem poleconym ja tak zalatwialam i dostalam od w ciagu 7 dni to znaczy przyslali odp do osoby w polsce a ta osoba mi Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnold Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 a niekaralnośc jest potrzebna żeby dostać GC? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miles Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 No pewnie ze jest potrzebna w m przypadku starania sie o GC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 a niekaralnośc jest potrzebna żeby dostać GC? Zależy za co się było karanym, kiedy i w jakim wieku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.