ewa k Napisano 3 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2006 Witam.moje pytanie;moja corka jest w usa ,jest obywatelem.chce abym z mezem przyjechala do stanow na laczenie rodzin.Nie ma przeszkod-ale i tu pojawiaja sie podobno schody-nie moge wziasc mojego 9 letniego synka ze soba!?Czy tak jest naprawde? jezeli tak to jak te sprawe rozegrac? Bede wdzieczna za wszelkie informacje
Jackie Napisano 11 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2006 Witam.moje pytanie;moja corka jest w usa ,jest obywatelem.chce abym z mezem przyjechala do stanow na laczenie rodzin.Nie ma przeszkod-ale i tu pojawiaja sie podobno schody-nie moge wziasc mojego 9 letniego synka ze soba!?Czy tak jest naprawde? jezeli tak to jak te sprawe rozegrac? Bede wdzieczna za wszelkie informacje Teoretycznie w kategorii immediate relative nie można dołączać nieletnich dzieci do petycji. Wyjątkiem jest petycja składana dla męża/żony, który ma nieletnie dzieci, które nie są ze związku z osobą składającą petycję (dzieci zyskują wówcza status "stepchildren"). Ale od Kariny wiem że USCIS często przymyka oko na takie wypadki jak Twój i jak najbardziej można dołączyć dzieci do petycji. Póki nie spróbujesz nie będziesz wiedziała. Skontaktujcie się z prawnikiem imigracyjnym.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.