roman boba Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 Chciałbym wyjechać do stanów turystycznie z całą rodziną( żona i dwoje dzieci). Ciekawy jestem jakie mam szanse na otrzymanie wizy. Oboje z żoną pracujemy , zarabiamy średnie krajowe, mamy konta w bankach ,posiadamy nieruchomość w postaci własnego domu. Wiedzie nam się dobrze. Nigdy nie składałem wniosku o wizę dlatego nie mam pojęcia czy te argumenty wystarczą. Może ktoś ma więcej doświadczenia w tej kwestii? :?: :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
agatenka Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 Szanse 50/50 To czy dostaniecie wizy czy nie - zależy tylko i wyłącznie od konsula (czasami tylko od jego humoru). To że macie stałe pracę, nieruchomości itd. jest na pewno plusem. Musicie po prostu przekonać konsula że jedziecie tylko i wyłącznie w celach turystycznych i nie macie zamiaru zostać tam dłużej. Mam nadzieje że będzie dobrze. Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
majk Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Argumenty jak argumenty. Wielu takie posiada a odchodzi z kwitkiem, inni maja duzo "gorsze" i dostaja. Nie ma specjalnych zasad, jak dla mnie w przyznawaniu wiz turystycznych jest po prostu loteryjnosc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 majk to zalezy wszystko od rozmowy i jak ten ktos umie przekonac do swoich racji Konsula...bo czasami tak jest ze ktos kto ma malo wize otrzymuje . Link to comment Share on other sites More sharing options...
majk Posted January 12, 2007 Report Share Posted January 12, 2007 Powiedz w takim razie jak przekonac konsula przez rozmowe gdy konsul zada nam jedno pytanie ( mozna powiedziec ze trzeba sie wykazac w tym jednym pytaniu) i po prostu NIE CHCE z nami rozmawiac, jest to bardzo czeste. Przeciez napisalem ze to czy cos posiadamy czy nie moze tak naprawde niewiele znaczyc w tej sprawie. Mozna miec 19 lat, byc po szkole, bez rodziny, bez srodkow finansowych i wize dostac. Sam staralem sie 4-krotnie za kazdym razem o inna wize do usa i tylko jeden raz mialem mozna powiedziec rozmowe z konsulem, gdzie padlo kilka pytan i babce sie chcial o cokolwiek mnie spytac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.