lewap Napisano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2007 Z ciekawości jakiej wysokosci mandaty płaciliście Ja wypożyczając auto starałem sie nie przekraczać prędkości o więcej niz 5 mil/ h słyszałem że mandaty są wysokie, ile w tym prawdy nie wiem :wink:
mpbc Napisano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2007 Tutaj nie Polska, nie stawisz sie przed Sędziego to od razu masz nakaz. Z drugiej strony to dobrze bo łatwiej przez to żyć. Pozdrowienia z Kalifornii (chwilowo).
czarny83 Napisano 23 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2007 no ale jak to wyglada? aresztuja mnie, transportuja do sadu, gdzie toczy sie sprawa, siedze w areszcie do rozprawy, dostaje kare czy inaczej? teoretycznie zaplacilem ten mandat, znaczy myslalem ze jest zaplacony, dlatego sie nie pojawilem tak zle chyba nie bedzie
izabela-karabela Napisano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2007 przepraszam widze ze sprawa wyglada nieco powazniej.... no to ladnie sie wpakowales:/ ale zycze powodzenia zeby sie to wyjasnilo. w sumie dopoki nie wjedziesz do usa to nie bedziesz mial chyba problemu, wiec zostan w europie
czarny83 Napisano 23 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2007 problem w tym, ze juz sie zapisalem na worka i zaplacilem 2 raty i jakbym zrezygnowal by przepadly, juz lepiej wyszloby jakby nie dostal wizy, bo wtedy przepada 300dol jeszcze mam czas i mysle, ze uda sie to zalatwic, jesli nie to czeka mnie wielka niewiadoma po wylocie:)
cavscout Napisano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2007 no nie jest dobrze, dzwonilem i nawet nie moge narazie nic zaplacic, poniewaz jest wydany warranttakze wychodzi na to ze nie ma co ryzykowac i jechac do usa bo immigration moze mnie cofnac gdzie mozna jeszcze sie czegos dowiedziec? bo babka, ktora w sadzie pracuje nie moze nic zalatwic z sedzia, tak samo nie mogla odpowiedziec czy moga byc problemy z immigration przy wjezdzie Cofniecie na granicy powinno byc Twoim najmniejszym problemem, bo jezeli jestes w systemie mozesz byc zaaresztowany na granicy.
kubakj Napisano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2007 witam, wiem ze ten temat juz sie przewijal, ale kazda sytuacja jest inna dostalem mandat za przekroczenie predkosci w stanie Nevada samochod byl z wypozyczalni a wszystkie moje dane byly spisane z polskiego prawa jazdy w przypadku niezaplacenia mialem stawic sie 26 wrzesnia mam money ordera na dana kwote ale nie wyslalem go na adres sadu, takze mandat jest niezaplacony w tym roku chcialbym znow wyjechac do USA myslicie ze moga byc problemy? czy wystarczy ze wysle tego money ordera z zalaczonym mandatem i powinno byc ok? A co kogo obchodzi, ze masz Money Order? Ja mam slonia, ale go nie odeslalem do sadu. Czemu nie zaplaciles mandatu?? Ja w sumie tez nie zaplacilem mandatow jak bylem w Polsce, ale ja leje na wladze polskie i przez 3 lata tam nie wracam, wiec przedawni sie Masz teraz przesrane Ale moze nie skojarza, ze to ty na lotnisku Ale jak cie policja za byle co zlapie, to w dyby.
czarny83 Napisano 24 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2007 jak juz na lotnisku nic by sie nie stalo i spokojnie by mnie puscili to sam pojade do tego sadu i to wytlumacze najwiekszy problem wlasnie w tym ze moga mnie albo cofnac na granicy albo zaaresztowac zaraz po wjezdzie macie poparte to co piszecie faktami czy tylko sa to Wasze podejrzenia na podstawie przeczytanych przepisow?
cavscout Napisano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2007 jak juz na lotnisku nic by sie nie stalo i spokojnie by mnie puscili to sam pojade do tego sadu i to wytlumaczenajwiekszy problem wlasnie w tym ze moga mnie albo cofnac na granicy albo zaaresztowac zaraz po wjezdzie macie poparte to co piszecie faktami czy tylko sa to Wasze podejrzenia na podstawie przeczytanych przepisow? Tak jak napisalem wczesniej, mozesz zostac zaaresztowany na granicy jezeli nakaz jest w systemie. Czasami mozna miec nakaz aresztu w jednym stanie a w sasiednim stanie nie bedzie tego w systemie, ale po 9/11 powoli nastepuje standaryzacja, wiec jest duze prawdopodobienstwo ze bedziesz w systemie. Zalezy od Ciebie czy chcesz zaryzykowac. Nawet jakby Cie wpuscili i bys pojawil sie w sadzie to i tak zostaniesz zaaresztowany i dopiero staniesz przed sedzia. Wtedy bedzie wszystko zalezec od humoru sedziego.
inka Napisano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2007 Moim zdaniem sporo gdybanek nie popartych zadnymi przepisami i przykładami, wiec i ja sobie pogdybam:] Moj znajomy jest w identycznej sytuacji tez dostal mandat, nie zaplacil(cholera wie czemu) i w sadzie sie nie stawil, nie pokazal swojego paszportu,wiec uwazam,ze nie powinien miec problemow z tym na granicy, jesli go policja za cos zatrzyma,to tak,ale na granicy czego niby maja chciec od niego? za takie praktycznie [beeep] mialby sie juz wiecej w USA nie pojawiac? bez sensu, podobnie uwaza moj inny znajomy,ktore siedzi tam juz 3 lata,ze nawet jesli na granicy bedziesz miec problemy,to na 100% Cie nie cofna,pewnie areszt,sedzia, zaplata i do domu,W KONCU TO [beeep]A wiec jedz smialo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.