Pistol Napisano 10 Marca 2007 Zgłoś Napisano 10 Marca 2007 Michał, tak jak pisałeś wcześniej szykuje się opuznienie. Ja na razie nie panikuję i czekam. Zobaczę jak się potoczą sprawy. Zresztą na wyjazd na H2B z innego biura jest już i tak za puźno. W mailu który dostaliśmy jest napisane że jest opuźnienie i jest taka mozliwość że nie dostaniemy pozwolenia na pracę bo się wyczerpie limit pozwoleń. Nie znaczy to jednak że tak będzie. Być może w przyszłym tygodniu sytacja się wyjaśni. Dobrze że biuro przedstawiło sytuację jasno i ci którzy nie chcę czekać w niepewności mogą się wycofać bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów. Ja czekam do końca marca a jak to nie wypali to uderzam na internshipa bo na wat jest juz dla mnie za puźno. Michał a ty na J1 chcesz na wat czy internship?
MichalKrakow Napisano 10 Marca 2007 Zgłoś Napisano 10 Marca 2007 czesc Pistol, ja takze bede czekac, jednak na pewno nie do konca marca. Poniewaz intrenship w miom przypadku nie wchodzi w gre zdecyduje sie na j-1. Poniewaz jestem juz po rozmowie i zlozeniu dokumentow aplikacyjnych do Peppermilla( nie do biura!),czyli maja to w reku, bede sie usilnie starac o przekwalifikowanie mnie w ramach tej aplikacji na j-1. Jestem przekonany, ze dla biura w PL nie bedzie to problem. Gdybym mial wiecej czasu, to pewnie, internship bym wybral jednak mam inne plany. W przyszlym tygodniu bede w biurze i umowie sie z nimi co do zasad mojego wyjazdu. Ale, jak napisales, jeszcze wszystko moze sie wyjasnic : )
Pistol Napisano 10 Marca 2007 Zgłoś Napisano 10 Marca 2007 ja bym się rownież chętnie przekwalifikował na J1 ale jestem już pół roku po studiach więc na wat do peppermill nie mogę jechać. Chyba że jest jakiś inny sposób?
MichalKrakow Napisano 10 Marca 2007 Zgłoś Napisano 10 Marca 2007 no tak, to masz wiekszy ewentualnie problem. Najwyzej podyplomowka Ci pomoze... Teraz pozostaje nam tylko czekac... hehehe
Pistol Napisano 13 Marca 2007 Zgłoś Napisano 13 Marca 2007 Tak sobie przeglądałem forum i patrząc na zeszłoroczne wyjazdy do peppermilla to i tak nie jest tak źle. Oni mieli rozmowy z pracodawcą miesiąc puźniej niż my i mimo to zmieścili się w limicie pozwoleń. Prawdą jest również to ze wyjechali miesiąc puźniej niż planowali. Ale jednak wyjechali.
Chomik Napisano 13 Marca 2007 Zgłoś Napisano 13 Marca 2007 A odrobili chociaz koszty wyjazdu? :smt040
MichalKrakow Napisano 13 Marca 2007 Zgłoś Napisano 13 Marca 2007 ja zarobie fortune i bede bogaaaty, okropnie bogaaaty!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pistol Napisano 14 Marca 2007 Zgłoś Napisano 14 Marca 2007 Tego czy odrobili to nie wiem. W zeszłym roku jak b yłem na worku to przez 4 miechy zarobiłem jakieś 9 tyś usd a miałem tylko 7,5 usd/h.Wprawdzie miałem dużo nadgodzin ale nie były one dodatkowo płatne. Wyjazd wraz z kieszonkowym kosztował mnie ok 3300usd. Na czysto zarobiłem więc jakieś 5,5 tyś.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.