sly6 Napisano 13 Maja 2007 Zgłoś Napisano 13 Maja 2007 zdjęcie, wykonane w ciągu ostatnich sześciu miesięcy, musi być przyklejonie na wniosku wizowym; wymiary zdjecia - kwadrat o boku 5 cm; kolorowe; wiecej na tej stronie: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...docs_photo.html
Znaw Napisano 13 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 13 Maja 2007 nie uważasz ze jest to okrutne ??? zdjęcie 5 na 5 cm, praktycznie sama twarz i jeszcze w kolorze... tragedia
Znaw Napisano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 14 Maja 2007 no własnie, dlatego uwazam ze takie zdjecie moze wszytsko popsuc i z milej rozmowy ( oby z panem) nici, jak zobaczy zdjecie to drazu powie ze takiej mordy lepiej nie pokazywac
sly6 Napisano 14 Maja 2007 Zgłoś Napisano 14 Maja 2007 co do zdjecia to Ono musi spelniac wymogi,jesli nie spelnia wymogow to nie bedziesz mogla ubiegac sie o wize ..
Znaw Napisano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 14 Maja 2007 No wiem wiem, zrobilam grzecznie tak jak ma byc Mozesz mi powiedziec jak wyglada taka wizyta ???
sly6 Napisano 14 Maja 2007 Zgłoś Napisano 14 Maja 2007 Przychodzisz kolo 30 min przed sama rozmowa i stajesz w kolejce,potem Pan wychodzi i mowi kto ma wejsc tzn z ktorej godziny. Jak juz Pan z ochorny sprawdzi ze masz dobre zdjecie oraz druk dobrze wypelniony i nie wnosisz niczego niebezpiecznego to wtedy stajesz w drugiej kolejce i tam czekasz na wejscie do budynku Ambasady.Jak juz wejdziesz dostajesz numerek i idziesz na dol gdzie czekasz na swoja kolej tzn numerek ktory sie zapali .. Podajesz Konsulowi ds-156,paszport,oplate za wize i potem masz skanowanego palca.Potem Konsul zadaje Ci pare pytan,co do wyjazdu,co robisz w Polsce itp,zada pytanie np o ta osobe do ktorej lecisz i potem dostajesz odpowiedz czy dostajesz wize czy tez nie i tyle.
Gucio Napisano 14 Maja 2007 Zgłoś Napisano 14 Maja 2007 sly6: Moze i mogla sie starac, ale akurat bylismy na krotkich wakacjach w Polsce no i postanowilem zone na dluzsze wakacje wyslac do USA co by se zakupy porobila i zobaczyla NYC. Ja nie mam juz urlopu na tyle co by jechac, a po drugie bylem juz w USA kilka razy. Co do tego czy by dostala wize w ambasadzie w UK czy nie to ja nie wiem. Czasami osly z Ambasady nie chca wogole z toba rozmaiwac, bo powinnienes starac sie o to w kraju ktorego jestes rezydentem, a zona rezydenta UK bedzie miala za 1 miesiac. Konslu w Krakowie spytal sie tylko zony czy ja z nia jade czy nie. Jak powiedziala ze nie, bo nie mam urlpu to juz nie chcial wiecej z nia gadac i powiedzial ze w takiej sytuacji nie kwalifikuje sie do przyznania wizy turystycznej. Nie rozumiem takiego podejscia. Ale kij im w oko.
Znaw Napisano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 14 Maja 2007 powinnam sie stawić w ambasadzie pol godziny wczesniej ? nie wystarczy 15 min ? czy 10 ?
Znaw Napisano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 14 Maja 2007 czy pytanie nr 18 : Spouses's Full Name i Spouse's DOB powinno być wypełnione NIE DOTYCZY jezeli jestem panną czy moge zostawić puste ? I co jezeli straznik mi znajdzie błąd ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.