lunek Napisano 14 Maja 2007 Zgłoś Napisano 14 Maja 2007 Czesc mam pytanie maz ma zlozyc na mnie petycje o GC jestem w ciazy i zastanawiam sie czy to bedzie miec jakikolwiek wplyw na to np. ze nie bede mogla zrobic pewnych badan. Czy lepiej poczekac do porodu i zlozyc petycje na nas dwoje czy nie przejmowac sie tym. I skladac petycje teraz
sly6 Napisano 14 Maja 2007 Zgłoś Napisano 14 Maja 2007 Np rentgena nie zrobisz no chyba ze musisz bo zagraz to zyciu.
lunek Napisano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 14 Maja 2007 wiem wlasnie dlatego zastanawiam sie czy nie bedzie to mialo zadnych konsekwencji ze nie mam wszystkich badan. Czy moge teraz bez problemu skladac petycje
KW Napisano 14 Maja 2007 Zgłoś Napisano 14 Maja 2007 "Kobiety w ciąży mogą zrezygnować z wykonania zdjęcia RTG i ewentualnych szczepień. Jeśli jednak za poradą lekarza zdecydują się na szczepienia, nie powinny korzystać z tzw „żywych szczepionek”. tutaj: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...medinfo_pl.html
lunek Napisano 18 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 18 Maja 2007 czyli ciza nie powinna mice zadnego wplywu na decyzje konsula w sprawie wizy
ania23 Napisano 4 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2008 wiem, że trochę za późno trafiłam na ten post ale moze moja odpowiedź sie komuś na cos przyda. Ja też jestem w ciąży i staram się o zieloną kartę. Jestem w trakcie składania papierów. Miałam badania lekarskie, lekarz na początku zrobił wywiad, w ktorym m.in jest pytanie o ciążę. Następnie ogólnie mnie zbadano liknęła w gardło, oczy, uszy, obejrzała stopy i dłonie i brzuch, zrobiono mi test na HIV, oraz dano 2 szczepionki, jedna to bodajże tythanus, druga na grużlice. Wszystko to jest bezpieczne w 100% dla dziecka lekarka powiedziła. Nie mogłam wziąc jakiejś tam szczepiomki kolejnej ze względu na ciąże właśnie ale lekarz mnie zapewnił ze nie jestem pierwsza. Ona po prostu w raporcie badań pisze, że dana osoba jest w ciąży i nie mogła wziąć takiej i takiej szczepionki. W INS to akceptują i po urodzeniu dziecka wysyłają na resztę szczepień. Jeśli chodzi o prześwietlenia klatki piersiowej to nic takiego nie miałam i lekarz mi powiedział ze to nie jest konieczne jeśli ta szczepionka na grużlice znika po kilku dniach. Jeśli robi się większa to wtedy zaczyna się dyskoteka bo trzeba zrobić rentgent no a w ciąży to nie takie proste. Mam nadzieję ze komuś sie to przyda, pozdrawiam!
anituHa Napisano 4 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2008 To co znika to nie szczepionka tylko proba tuberkulinowa A poza tym, to mnie zaszczepiono na rozyczke i w sumie wczesniej padlo pytanie ' czy jest pani w ciazy?' , powiedzialam ze 'raczej nie' i mimo to zrobili mi ta szczepionke, a wtedy nie wiedzialam, ze w ciazy absolutnie nie mozna robic szczepionki na różyczkę, grozi to ogromnymi wadami rozwojowymi dziecka. Dziwie sie ze po moim 'raczej nie' nie zrobili mi testu. Po tym szczepieniu nie mozna rowniez zajsc w ciaze przed przynajmniej 3 miesiace, a lepiej poczekac i dluzej. Na szczescie w ciazy nie bylam, ale masakrycznie mnie to zestresowalo. Glupia bylam, ale moze nastepni nie beda glupi. Pozdrawiam wszystkich.
ania23 Napisano 4 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2008 O matko, to współczuję, bo co by było gdyby..... ja na szczęsćie byłam pewna bo to 5 miesiąc pozdrawiam
anituHa Napisano 4 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2008 ooooo to juz z górki! Podwójne pozdrowienia
Anamis Napisano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2008 czy ciąża przyspiesza jakiekolwiek procedury...???
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.