Skocz do zawartości

YTP

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Tez jade z YTP.

Na targach bylem 5 lutego.Od tego czasu nie poinformowali mnie o niczym. Tylko abym kase wplacal na czas. Jak zaszedlem po 90 dniach od targow to powiedzieli ze slodkim usmiechem ze to tak dlugo trwa i moge jeszcze czekac miesiac. Tylko dziwne ze powiedzieli przed targami ze czeka sie miesiac na oferte.

Ciekawe to wszystko.

Pozostalo mi dalej czekac :?

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ej ej ej. a o czym mieliby cię informować? z tego co wiem procedura jest znana, a o swoje trzeba się troszczyć, nikt za ciebie nic nie zrobi. po targach pracy kolejnym etapem jest wypełnianie i składanie wniosków wizowych, potem wizyta w ambasadzie (kwiecien/maj).

Napisano

zeby nie bylo niejasnosci. mnie o wszystkim informowali meilem i wszystkie moje watpliwosci wyjasniali osobiscie. ja mialem targi w polowie marca, wybralem pracodawce, zarejestrowalem sie, teraz wypelniam wnioski wizowe. dla mnie procedura jest jasna. mam co prawda male zale do nich o bilet lotniczy, ale jeszcze bede to wyjasnial.

pozdro.

Napisano

To masz dobrze bo posiadasz oferte.

Ja do tej pory jej nie dostalem

Gdyby byla 2tyg. temu to nie mialbym do nich zadnych zarzutow.

Poza tym wszystko jest ok

Napisano

I wlasnie o to chodzi, Marcinejro, umowy z pracodawca nie ma, wiec logiczne ze to jeszcze bedzie trwalo. Najpierw umowa, potem wysylka do organizacji, potem wysylaja promesy i dopiero wtedy wypelnia sie wnioski wizowe a potem znow oczekiwanie na rozmowe w ambasadzie. Same dokumenty droga pocztowa troche beda szly..

A teraz wszystko stoi w miejscu i nawet nikt nie raczy poinformowac jak dlugo jeszcze i dlaczego. Ja to rozumiem ze to moze byc nie ich wina tylko ze pracodawca zwleka.. ale o takich sprawach sie informuje a nie siedzi z zalozonymi rekami. Tak jakby dostali kase i juz nie musieli dalej sie starac..

Napisano
Bozka, co sie stalo? Nie strasz nas w ten sposob, czego sie dowiedzialas?

Dowiedziałam się ze mogłam wydać na program W&T połowę kasy!!!

Sama jestem sobie winna, że nie sprawdziłam cen w innych biurach, buuu.... :beksa:

Napisano

Hej wiecie już może ile trzeba zapłacić za bilet tj. ile wynosi ta "dopłata"??? Bo ja jeszcze jestem ociemniała :idea: Też jadę z YTP

Napisano

Wydaje mi się że dppiero się tego dowiemy jak będziemy mieć już wizę i jak zaczną kupować bilety, teraz jeszcze nie mogą niczego załatwiać bo większość (chyba..) nie ma jeszcze wiz.. przynajmniej ja nie mam..

Napisano

Jeest!! jest umowa!! :) po prawie miesiacu oczekiwania w koncu jutro jade do biura ja podpisac

Pytalam o doplate do biletu, powiedzialy mi, ze bedzie to maximum drugie tyle, ale kto ich tam wie. Jutro sie podpytam to dam znac

pozdrowionka :smt028

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...