lucus Napisano 5 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2007 Witaj Ankam Przede wszystkim zycze Ci powodzenia w zalatwianiu wszystkich spraw wiem, ze wszystko sie ulozy i bedzie oki. Co do mojej wycieczki to chcialbym zobaczyc przede wszyskim californie z los angeles na czele arizone(pustynie kanion) i nevada z las vegas. I mysle, ze w tydzien bym sie wyrobil, bo na tyle chce leciec. Jeszcze raz powodzenia i pozdrowienia 3maj sie.
sly6 Napisano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2007 lucus to teraz wiesz co masz mowic na rozmowie i tak sobie zaplanuj wycieczke aby na niej byly te miejsca ktore za czesto nie sa odwiedzane przez wycieczki :wink: .
aga_wrr Napisano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2007 na Twoim miejscu zadzwonilabym albo do konsulatu USA w Londynie albo w Polsce... jeszcze niedawno mimo, ze jestes rezydentem Wielkiej Brytanii musiales jechac do Polski na rozmowe z konsulem ( a juz wtedy Polska byla w UE), moze teraz sie to zmienlo, nie wiem... moze ktos jeszcze tutaj cos napisze odnosnie Twojego pytania... chyba, ze juz sie dowiadywales i jestes pewnien, ze mozesz sie starac o wize nie wyjezdzajac stamtad... Zamiast dzwonic wygodniej moim zdaniem odwiedzic strone www konsulatu: http://www.usembassy.org.uk/cons_new/visa/...v/add_tcns.html Non Residents of the United Kingdom Although we accept applications from anyone physically present in the United Kingdom, it is often difficult for applicants who are not permanent residents in the United Kingdom to demonstrate that they have sufficiently strong ties to a third country, as consular officers in London or Belfast have no way of verifying or evaluating information from other countries. If you are a temporary resident of the United Kingdom, or are planning on traveling to the United Kingdom specifically to apply for a visa, you may wish to consider applying for a visa in your country of permanent residence where you will be best able to establish your qualifications for a visa. Z powyzszego wynika, ze nie tylko nie trzeba byc obywatelem, ale takze nie ma koniecznosci bycia rezydentem w UK aby ubiegac sie o B2.
sly6 Napisano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2007 Pewnie ze jasne tak samo mozna sie starac o wize do Kanady na terenie UK a czy dadza to inna sprawa.
Marcin20 Napisano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2007 Kwestia podejscia urzednika... Ja w US - Waszyngtonie niedawno staralem sie o wize turystyczna do Chin, i otrzymalem( jestem tu na B1/B2), chociaz po tel. rozmowach z konsulatem mowili ze nie moge sie starac... Pzdr !!
euforka Napisano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2008 Heja,ja sie staralam i dostałam 1.nie jestem rezydentem w uk w uk niecale 2 lata 2.przedstawilam wyciagi z konta 3.zaswiadczenie z collegu ze jestem studentka 4.zaproszenie z usa od osoby ktora ma obywatelstwo amerykaskie (jesli to cos znaczy) 5.lece z chlopakiem,ktory ma juz wize rozmowa 3 min, pytania o prace i o chlopaka dam jednak dobra rade,nie wiem czy mozna korzystac z tlumaczy w Londynie,ale jesli nie mozna i nie znasz angielskiego aplikuj w Polsce,wszystko lacznie z wywolywaniem numerkow (czesto szybko i niezrozumiale) jest po angielski,wiec moze byc ciezko :/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.