Skocz do zawartości

Nienawisc wsrod Polakow

floorek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy uwazacie powiadamianie policji takimi 'blahostkami'

Ja bym powiadomil oraz bym poprosil o extra patrole. Moze uda sie zlapac cwaniaczkow.

• Odpowiedzi 31
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Pewnie bez wahania powiadom policje i tak jak wyzej popros o extra patrole, szkoda ze od razu tego nie zglosiles po zajsciu mozna by bylo pewne slady zabezpieczyc i jesli to grupa ludzi ktora ma z toba zatargi to pewnie nie trudno bylo by wytypowac i ukarac winnych....

Napisano

Od tego Policja jest aby takie cos zglaszac a jak znasz potencjalnych sprawcow to powiedz o tym.

katlia a wiesz jacy sa najgorsi,tacy co niby sie modla a robia cos innego ,moze dlatego sie modla aby sie zmienic? :)

Napisano

A zastanawialiscie sie kiedyś, dlaczego na każdym forum pisze ze jesli chcesz isc do pracy to do amerykanów? Ja tak i doszłam do wniosku ze Polacy jak wyjada za granicę myśla ze są niewiadomo czym, co im nie wolno. Pomiatają ludzmi i płaca im grosze:| W naszej okolicy dużo osób wyjechało na czarno czy normalnie do Stanów. Czasem jak widze moją sąsiadke to mnie śmiech bierze. Dajcie spokój tam je BYLE co a w Polsce udaje niewiadomo jaką dame która na widok papierka na ulicy dostaje odruchow wymiotnych. Zal mi takich ludiz najbardziej:P

Napisano

cinema jak nie bedziesz widziec w ludziach Narodowosci to zobaczysz ze Amerykanie tez moga Cie oszukac,zaplacic malo i co wtedy powiesz?rozni sa ludzie na tym swiecie.

Poznalem troche Polakow zagranica i powiem szczerze z tym jest roznie .Mozesz popasc na kogos kto Ci przychyli Nieba a mozesz tak ze czym predzej zakonczysz ta znajomosc tym lepiej dla Ciebie.

Napisano

Niby tyle ale wiesz ja np. mam takie doświadczenia..znacy nie ja tylko znajomi i rodzina. Kuzynka i ciotka pracują w innych firmach ale obie prowadza polacy. Tam licza sie- moze banalne ale często (zwłaszcza u kuzynki) kontakty z szefem! Moja ciotka pracuje u Polaka od 3 lat i dostała pół dolara podwyzki a to jest raczej śmieszne

Napisano

To skąd masz porównanie skoro pracują tylko u Polaków? Znam osoby pracujące w amerykańskich firmach i tam też sie liczą dobre stosunki z szefem, a o podwyżki trzeba się wykłócać.

Napisano

Tam gdzie sie ma dobre stosunki z szefem tam praca jest ok i obojetnie gdzie by sie nie pracowalo..

Po drugie masz zle stosunki z szefem to powoli mozesz sie pakowac i zmieniac prace ,pamietam jak mi Ciotka mowila ze prawie wszystko sie robi co Szef mowi :)

Napisano
Niby tyle ale wiesz ja np. mam takie doświadczenia..znacy nie ja tylko znajomi i rodzina. Kuzynka i ciotka pracują w innych firmach ale obie prowadza polacy. Tam licza sie- moze banalne ale często (zwłaszcza u kuzynki) kontakty z szefem! Moja ciotka pracuje u Polaka od 3 lat i dostała pół dolara podwyzki a to jest raczej śmieszne

Moze ja opowiem o doswiadczeniach mojej rodziny.Moj maz pracuje w usa od8 lat u tego samego pracodawcy-Polaka.przez pierwszych kilka lat kiedy sie uczyl jeszcze zawodu szef byl wspanialy,mily i nie bylo zadnych problemow.przed kazdymi swietami kiedy wyjezdzal do pl dostawal bonusy a stawka godz jego wzrastala z kazdym rokiem o $.taka sielanka trwala niestety tylko 3lata.w kolejnych juz nie bardzo bylo mu to na reke wiec przestal byc tak mily.przeszedl na rente chorobowa a cala robote odwalal za niego maz.kiedy wspomnial mu o podwyzce on chamsko mu odp ze on nie ma dobrze to nikt nie bedzie mial i oczywiscie jej nie dostal do dzis.mozna jemu podziekowac jednego:dzieki niemu maz nauczyl sie robic wszystkiego czego mu potrzeba w takim rodzaju pracy i juz niedlogo rusza ze swoim interesem.Skolei szwagier od 8 lat pracuje u amerykanina.czlowiek starszy mily i naprawde bardzo w porzadku.zarobki ma calkiem spore i nie nie narzeka na prace u tego goscia.wiec troche prawdy jest w tym ze polak polkawi moze oczy wydlubac i zaluje kazdego grosza bo akurat ten jeden grosz doprowadzi jego do zblizonej kwoty wygranej w lotto.

Napisano

Stosunki miedzy Polakami wcale nie sa jeszcze takie najgorsze porownujac do tego co dzieje sie wsrod Wegrow :) ... z zona znamy wiecej Wegrow niz Polakow i tam to sie dopiero nienawidza...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...