aggga Napisano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2007 witam, po krotce sytuacja wyglada nastepujaco: w maju narzeczony wyslal dokumety do wizy narzeczenskiej do dzis nie dostalismy jeszcze zadnej odpowiedzi (tylko na poczatku jeden liscik ze zajma sie rozpatrzeniem sprawy) myslalam aby postarac sie o wize turystyczna w najblizszym czasie aby odwiedzic chlopaka ale............ w ds 156 jest pytanie - (36) czy kiedykolwiek zostala na mnie zlozona petycja na wize imigracyjna?? i co tu wpisac bo przeciez zostala zlozona ale niewiem co sie z nia dzieje - czy ktos z moich bliskich jest w stanach (no jest narzeczony) pytanie moje jest takie co wpisywac (prawde????) oraz czy jest wogole sens skladania dokumentow na wize turystyczna (czy mam szanse otrzymania jej) dzieki za pomoc Aga
sly6 Napisano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2007 aggga musisz wpisac wszystko zgodnie z prawda,inaczej mozesz miec klopoty z wiza narzeczenska.Masz mala szanse na wize jesli Twoja sprawa jest w toku,maly procent osob takie jak Ty dostaja wizy.
azrael Napisano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2007 Na wize imigracyjne mozes wpisac nie bo K1 nie jest wiza imigracyjna http://travel.state.gov/visa/immigrants/ty...types_2994.html Z bliskich to chodzi o rodzine mozes napisac nie a jak chces to "Family Friend". Sprubuj mysle ze mas sansze bo kazdy ma sansze a prawda jest ze zalezy sie na jakiego konsula sie trafia.
sly6 Napisano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2007 azrael zobacz punkt 37 w ds 156 ,tam jest napisane narzeczony-narzeczona i lepiej aby to zaznaczyla.
aggga Napisano 29 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2007 Na wize imigracyjne mozes wpisac nie bo K1 nie jest wiza imigracyjnahttp://travel.state.gov/visa/immigrants/ty...types_2994.html Dzieki ale nie zabardzo rozumiem, gdzie jest napisane ze nie jest to wiza imigracyjna? pytanie 36 w DS 156brzmi: "Czy zlozono na mnie petycje imigracyjna???" Skladajac dokumenty na wize narzeczenska nalezy wyslac Immigration Form I-129F 'Petition for Alien Fiance(e). Czy to wlasnie nie jest petycja imigracyjna??? Jesli tak to powinnam zaznaczy TAK w DS 156
azrael Napisano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2007 Dzieki ale nie zabardzo rozumiem, gdzie jest napisane ze nie jest to wiza imigracyjna?pytanie 36 w DS 156brzmi: "Czy zlozono na mnie petycje imigracyjna???" Skladajc dokumenty na wize narzeczenska nalezy wyslac Immigration Form I-129F 'Petition for Alien Fiance(e). Czy to wlasnie nie jest petycja imigracyjna??? Jesli tak to powinnam zaznaczy TAK w DS 156 K1 nie jest WIza Imigracyjna mozes dac Nie. K1 jeden Jest Nonimmigrant(Nie Imigracyjna) Visa Nonimmigrant Visa for a Fiance(e) NIe pisz ze masz narzeczonego w USA bo to ci dadza gorsze szanse bo daje powud ze mozes zostac po za 6 miesieczny. Najlepiej napisac family friend albo friend.
Jackie Napisano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2007 Przecież jest na nią złożona petycja narzeczeńska. Nie wpisując narzeczonego pisze nieprawdę, a to ją naraża na poważne komplikacje. Po co robić sobie samemu koło pióra na parę miesięcy przed imigrowaniem do USA?
aggga Napisano 29 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2007 Przecież jest na nią złożona petycja narzeczeńska. Nie wpisując narzeczonego pisze nieprawdę, a to ją naraża na poważne komplikacje. Po co robić sobie samemu koło pióra na parę miesięcy przed imigrowaniem do USA? Wiem i niechce sobie robic problemow, i napewno wpisze (jesli sie zdecyduje na turystyczna) prawde ze tam mam narzeczonego. jednak chciala bym powrocic do pytania 36-pytanie 36 w DS 156brzmi: "Czy zlozono na mnie petycje imigracyjna???" Skladajc dokumenty na wize narzeczenska nalezy wyslac Immigration Form I-129F 'Petition for Alien Fiance(e). Czy to wlasnie nie jest petycja imigracyjna??? Jesli tak to powinnam zaznaczy TAK w DS 156 w pytaniu 36. Rozumiem ze wiza K1 nie jest imigracyja ale w pyatniu 36 pytaja czy zostala zlozona na mnie petycja imigracyjna (nie wiza imigracyjna).
Jackie Napisano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2007 Nie została złożona petycja imigracyjna. Wiza K1 nie jest wizą imigracyjną.
sly6 Napisano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 29 Sierpnia 2007 To czym jest ta wiza jesli nie jest wiza typowa imigracyjna? bo na stronie Ambasady jest Ona w dziale wizy imigracyjne... dziekuje za odpowiedz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.