Skocz do zawartości

wiza narzeczenska/wiza turystyczna

aggga

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,

po krotce sytuacja wyglada nastepujaco:

w maju narzeczony wyslal dokumety do wizy narzeczenskiej do dzis nie dostalismy jeszcze zadnej odpowiedzi (tylko na poczatku jeden liscik ze zajma sie rozpatrzeniem sprawy)

myslalam aby postarac sie o wize turystyczna w najblizszym czasie aby odwiedzic chlopaka

ale............

w ds 156 jest pytanie

- (36) czy kiedykolwiek zostala na mnie zlozona petycja na wize imigracyjna?? i co tu wpisac bo przeciez zostala zlozona ale niewiem co sie z nia dzieje

- czy ktos z moich bliskich jest w stanach (no jest narzeczony)

pytanie moje jest takie co wpisywac (prawde????) oraz czy jest wogole sens skladania dokumentow na wize turystyczna (czy mam szanse otrzymania jej)

dzieki za pomoc

Aga

• Odpowiedzi 25
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

aggga musisz wpisac wszystko zgodnie z prawda,inaczej mozesz miec klopoty z wiza narzeczenska.Masz mala szanse na wize jesli Twoja sprawa jest w toku,maly procent osob takie jak Ty dostaja wizy.

Napisano
Na wize imigracyjne mozes wpisac nie bo K1 nie jest wiza imigracyjna

http://travel.state.gov/visa/immigrants/ty...types_2994.html

Dzieki ale nie zabardzo rozumiem, gdzie jest napisane ze nie jest to wiza imigracyjna?

pytanie 36 w DS 156brzmi: "Czy zlozono na mnie petycje imigracyjna???" Skladajac dokumenty na wize narzeczenska nalezy wyslac Immigration Form I-129F 'Petition for Alien Fiance(e).

Czy to wlasnie nie jest petycja imigracyjna??? Jesli tak to powinnam zaznaczy TAK w DS 156

Napisano
Dzieki ale nie zabardzo rozumiem, gdzie jest napisane ze nie jest to wiza imigracyjna?

pytanie 36 w DS 156brzmi: "Czy zlozono na mnie petycje imigracyjna???" Skladajc dokumenty na wize narzeczenska nalezy wyslac Immigration Form I-129F 'Petition for Alien Fiance(e).

Czy to wlasnie nie jest petycja imigracyjna??? Jesli tak to powinnam zaznaczy TAK w DS 156

K1 nie jest WIza Imigracyjna mozes dac Nie.

K1 jeden Jest Nonimmigrant(Nie Imigracyjna) Visa Nonimmigrant Visa for a Fiance(e)

NIe pisz ze masz narzeczonego w USA bo to ci dadza gorsze szanse bo daje powud ze mozes zostac po za 6 miesieczny. Najlepiej napisac family friend albo friend.

Napisano

Przecież jest na nią złożona petycja narzeczeńska. Nie wpisując narzeczonego pisze nieprawdę, a to ją naraża na poważne komplikacje. Po co robić sobie samemu koło pióra na parę miesięcy przed imigrowaniem do USA?

Napisano
Przecież jest na nią złożona petycja narzeczeńska. Nie wpisując narzeczonego pisze nieprawdę, a to ją naraża na poważne komplikacje. Po co robić sobie samemu koło pióra na parę miesięcy przed imigrowaniem do USA?

Wiem i niechce sobie robic problemow, i napewno wpisze (jesli sie zdecyduje na turystyczna) prawde ze tam mam narzeczonego. jednak chciala bym powrocic do pytania 36-pytanie 36 w DS 156brzmi:

"Czy zlozono na mnie petycje imigracyjna???" Skladajc dokumenty na wize narzeczenska nalezy wyslac Immigration Form I-129F 'Petition for Alien Fiance(e).

Czy to wlasnie nie jest petycja imigracyjna??? Jesli tak to powinnam zaznaczy TAK w DS 156 w pytaniu 36.

Rozumiem ze wiza K1 nie jest imigracyja ale w pyatniu 36 pytaja czy zostala zlozona na mnie petycja imigracyjna (nie wiza imigracyjna).

Napisano

To czym jest ta wiza jesli nie jest wiza typowa imigracyjna?

bo na stronie Ambasady jest Ona w dziale wizy imigracyjne...

dziekuje za odpowiedz :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...