Jackie Napisano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2007 Przy składaniu petycji o wizę K1 nie składa się równocześnie petycji imigracyjnej. Po przekroczeniu granicy USA na K1 nie ma się statusu imigranta. Dopiero po ślubie można składać papiery o stały pobyt. http://travel.state.gov/visa/immigrants/ty...types_2994.html Niektóre procedury są podobne do wizy imigracyjnej, np. konieczność wykonania badań lekarskich, zaświadczenie o niekaralności. Wpisać że nie została złożona petycja imigracyjna, ale koniecznie wpisać narzeczonego i przyznać się konsulowi do czekania na wizę narzeczeńską.
azrael Napisano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2007 Jak napisze ze ma narzeczonego daje powud ze zostaje po za 6 miesieczny pobyt I nie dostanie wize turystyczna.
sly6 Napisano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2007 azrael a jak napisze to co Ty kazesz bedzie pozniej gorzej bo nie wiem czy wiesz ale Oni w Ambasadzie nie sa tacy glupi jak sie wydaje... Tak jak napisala Jackie i tego nalezy sie trzymac
Jackie Napisano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2007 Jak napisze ze ma narzeczonego daje powud ze zostaje po za 6 miesieczny pobyt I nie dostanie wize turystyczna. No to nie dostanie. Akurat w jej wypadku priorytetem nie jest wiza turystyczna, tylko imigracja do USA. Kłamstwem może sobie tę drogę zamknąć.
zdezorientowana Napisano 2 Października 2007 Zgłoś Napisano 2 Października 2007 wiza narzeczenska jest oczywiscie wiza imigracyjna!! niestety wg mnie male sa szanse na uzyskanie wizy turystycznej jesli staracie sie o wize narzeczenska...
Jackie Napisano 2 Października 2007 Zgłoś Napisano 2 Października 2007 wiza narzeczenska jest oczywiscie wiza imigracyjna!! Nie jest. niestety wg mnie male sa szanse na uzyskanie wizy turystycznej jesli staracie sie o wize narzeczenska... To prawda.
Freya Napisano 2 Października 2007 Zgłoś Napisano 2 Października 2007 niestety wg mnie male sa szanse na uzyskanie wizy turystycznej jesli staracie sie o wize narzeczenska... I ja sie z tym zgodze ( na podstawie przykladu mojej siostry). Najpierw starala sie o wize narzeczenska ( tylko ze bylo to przeszlo 9 lat temu wiec moglo sie troche pozmieniac - nie wiem). Miala z tym problemy - konsul sie wahal bo byl pewny ze ona tam zostnie na stale. Wiec pojechali do ambasady z wnioskiem o wize turystyczna - a tam na dzien dobry powiedzieli jej , ze jak to? Najpierw sklada pani wniosek o narzeczenska a teraz turystyczna?? I tak przeciez planuje pani wyjsc za maz i prawdopodobnie sie tam osiedlic!!! Na szczescie po kilku wizytach, przy pomocy mocnych papierow (rodzice z wlasna firma, dom w budowie, narzeczony pracuje, ma dom itp itd.) dano jej te wize narzeczenska. Bylo to dawno wiec szczegolow nie pamietam, ale zachodu przy tym troche bylo.
agnieszka 17 02 76 Napisano 4 Października 2007 Zgłoś Napisano 4 Października 2007 hej pozdrawiam.zaczelam sie starac o wize K1 i jest to muj pierwszy raz na forum dyskusyjnym czy ktos mi pomorze wglebiac sie w te tematy bo jestem strasznie zielona.
sly6 Napisano 4 Października 2007 Zgłoś Napisano 4 Października 2007 Poczytaj ta strone: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/fiance.html
agnieszka 17 02 76 Napisano 5 Października 2007 Zgłoś Napisano 5 Października 2007 czesc jestem aga i tez zaczynamy starac sie o wize K1, wniosek zlozylismy w sierpniu i tez jeszcze zadnej odpowiedzi.mamy wzietego adwokata ktory prowadzi nam ta sprawe uspokaja ze trzeba czekac do 4 miesiecy.mysle ze jesli w maju skladalas to powinnas na dniach cos dostac ,prosze odpisz do mnie to bedziemy sie wspieraly i wymienialy doswiadczeniami pozdrawiam serdecznie jestem czesto na gg. to muj.nr agnes 1107456 milo by bylo gdybys sie odezwala pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.