Skocz do zawartości

wiza narzeczenska/wiza turystyczna

aggga

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przy składaniu petycji o wizę K1 nie składa się równocześnie petycji imigracyjnej. Po przekroczeniu granicy USA na K1 nie ma się statusu imigranta. Dopiero po ślubie można składać papiery o stały pobyt.

http://travel.state.gov/visa/immigrants/ty...types_2994.html

Niektóre procedury są podobne do wizy imigracyjnej, np. konieczność wykonania badań lekarskich, zaświadczenie o niekaralności.

Wpisać że nie została złożona petycja imigracyjna, ale koniecznie wpisać narzeczonego i przyznać się konsulowi do czekania na wizę narzeczeńską.

• Odpowiedzi 25
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

azrael a jak napisze to co Ty kazesz bedzie pozniej gorzej bo nie wiem czy wiesz ale Oni w Ambasadzie nie sa tacy glupi jak sie wydaje...

Tak jak napisala Jackie i tego nalezy sie trzymac :)

Napisano
Jak napisze ze ma narzeczonego daje powud ze zostaje po za 6 miesieczny pobyt I nie dostanie wize turystyczna.

No to nie dostanie. Akurat w jej wypadku priorytetem nie jest wiza turystyczna, tylko imigracja do USA. Kłamstwem może sobie tę drogę zamknąć.

• 1 miesiąc później...
Napisano
wiza narzeczenska jest oczywiscie wiza imigracyjna!!

Nie jest.

niestety wg mnie male sa szanse na uzyskanie wizy turystycznej jesli staracie sie o wize narzeczenska...

To prawda.

Napisano
niestety wg mnie male sa szanse na uzyskanie wizy turystycznej jesli staracie sie o wize narzeczenska...

I ja sie z tym zgodze ( na podstawie przykladu mojej siostry).

Najpierw starala sie o wize narzeczenska ( tylko ze bylo to przeszlo 9 lat temu wiec moglo sie troche pozmieniac - nie wiem).

Miala z tym problemy - konsul sie wahal bo byl pewny ze ona tam zostnie na stale.

Wiec pojechali do ambasady z wnioskiem o wize turystyczna - a tam na dzien dobry powiedzieli jej , ze jak to? Najpierw sklada pani wniosek o narzeczenska a teraz turystyczna?? I tak przeciez planuje pani wyjsc za maz i prawdopodobnie sie tam osiedlic!!!

Na szczescie po kilku wizytach, przy pomocy mocnych papierow (rodzice z wlasna firma, dom w budowie, narzeczony pracuje, ma dom itp itd.) dano jej te wize narzeczenska. Bylo to dawno wiec szczegolow nie pamietam, ale zachodu przy tym troche bylo.

Napisano

czesc jestem aga i tez zaczynamy starac sie o wize K1, wniosek zlozylismy w sierpniu i tez jeszcze zadnej odpowiedzi.mamy wzietego adwokata ktory prowadzi nam ta sprawe uspokaja ze trzeba czekac do 4 miesiecy.mysle ze jesli w maju skladalas to powinnas na dniach cos dostac ,prosze odpisz do mnie to bedziemy sie wspieraly i wymienialy doswiadczeniami pozdrawiam serdecznie jestem czesto na gg. to muj.nr agnes 1107456 milo by bylo gdybys sie odezwala pozdrawiam serdecznie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...