galernik81 Napisano 4 Września 2007 Zgłoś Napisano 4 Września 2007 Witam wszystkich szanownych uzytkownikow forum . Moja sytuacja wyglada nastepujaco - mam brata w USA od 5 lat (4 lata nielegalnie obecnie warunkowe pozwolenie na rok), chce do niego jechac a dokladniej do szkoly j.angielskiego dla obcokrajowcow - szkola przysle mi papierki potwierdzajace ze zapisalem sie do tej szkoly i bede uczeszczal na zajecia , pozatym skonczylem studia ale pracuje tylko na umowe o dzielo i wiekszosc to lewizna zarobkow wiec nie mam co pokazac ale brat wysyla mi kaske i mam bardzo duze obroty na koncie , w dodatku ostatnio kupilem sporo ziemii na siebie , chce pojsc jeszcze na studia w systemie on-line gdzie sesje bede mial dopiero w lutym , jaka mam szanse na wize i ewentualnie co by sie jeszcze przydalo zalatwic , z gory bede wdzieczny za ocene mojej sytuacji i wszelkie wskazowki
Jackie Napisano 4 Września 2007 Zgłoś Napisano 4 Września 2007 mam brata w USA od 5 lat (4 lata nielegalnie obecnie warunkowe pozwolenie na rok) Co to jest warunkowe pozwolenie na rok i na jakiej podstawie to dostał?
sly6 Napisano 4 Września 2007 Zgłoś Napisano 4 Września 2007 Jak te obroty sa za duze to moze to wzbudzic podejrzenie u Konsula,Oni takie zaswiadczenia naciagane znaja . Co do wizy to wpisz ze tam masz brata a po drugie musisz przekonac Konsula ze po skonczonej szkole wrocisz do Polski i to na czas.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.