HIELOSIEMA Napisano 18 Września 2007 Zgłoś Napisano 18 Września 2007 Czesc Wam ! Mam takie pytanie czy na wizie studenckiej moge sobie latac do Polski kiedy tylko chce ? I czy moge sobie zrobic tutaj prawko u kupic na siebie autko ? Bede bardzo wdzieczny za odpowiedz . Pozdrawiam wszystkich serdecznie Marcin
kubakj Napisano 19 Września 2007 Zgłoś Napisano 19 Września 2007 Mozesz latac w te i z powrotem co ile chcesz, pod warunkiem, ze wpisza ci do I-20 pozwolenie, bo nie mozesz latac co tydzien, bo na tyle nie dostaniesz wakacji, chyba, ze latasz w wakacje co 3 dni, to mozesz. Prawko mozesz zrobic w kazdym stanie na wizie studenckiem, pod warunkiem, ze jest wazna na dluzszy termin, np w NYS jak wiza jest wydana na mniej niz 12 miesiecy, to nie mozsz prawka zrobic. A w NJ juz mozna z I-20 nawet miesiecznym, ale wtedy data waznosci prawka w NJ bedzie ta sama co na I-20. W NYS wydawane sa na ~5 lat prawka bez wzgledu na ile F-1 wazna. Samochod kupisz bez problemu z prawkiem amerykanskim, nawet polskim, ale to juz troche wiecej zachodu.
sly6 Napisano 19 Września 2007 Zgłoś Napisano 19 Września 2007 HIELOSIEMA a wiza gdzie wydana?jak na terenie USA to przylecisz do Polski ale wtedy nie wrocisz do USA na tej samej wizie i bedziesz musial wyrobic sobie od nowa wize ale z terenu Polski..Jak wiza wydana w Polsce to masz juz odpowiedz
kubakj Napisano 20 Września 2007 Zgłoś Napisano 20 Września 2007 W USA nie wydaja wiz, a przyznaja status
HIELOSIEMA Napisano 30 Września 2007 Autor Zgłoś Napisano 30 Września 2007 W USA nie wydaja wiz, a przyznaja status Ja jestem caly czas na turystycznej . wiec jakbym dostal wize studencka ruraj to po powrocie do Polski musze jeszcze skladac wniosek o przyznanie mi wizy ?turystyczna mam na 10 lat . Czy jest taka mozliwosc ze tu dostane a w polsce mi jej nie dadza ??
sly6 Napisano 1 Października 2007 Zgłoś Napisano 1 Października 2007 HIELOSIEMA jak zmienisz status z turysty na studenta na terenie USA i wrocisz do Polski to bedziesz musial starac sie o wize studencka od nowa i moze byc tak ze Ci nie dadza jej . Pamietaj o tym ze jak wrocisz z USA po dluzszym pobycie i bedziesz chcial tam poleciec na wizie turystycznej to radze odczekac dluzszy czas.
HIELOSIEMA Napisano 1 Listopada 2007 Autor Zgłoś Napisano 1 Listopada 2007 mam jeszcze jedno pytanie czy jak naprzyklad przerwalbym szkole to bede mial wciaz wize czy przerywajac szkole automatycznie trace wize . Chcialbym isc na la guardie ale oni pozwalaja skladac papiery na wize studencka tylko jak sie studiuje dziennie a ja wolalbym wieczory bo pracuje i mialbym olbrzymi problem z wyrobieniem sie na czas . Czy wogule musze zaczynac szkole czy moze wystarczy ze zaplace za pierwszy miesiac ? Czy skladajac papiery do szkoly jezykowej mam takie same szanse na dostanie wizy F1 jak skladajac papiery na collage ?
sly6 Napisano 8 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2007 HIELOSIEMA masz takie same szanse na wize.
HIELOSIEMA Napisano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Napisano 14 Listopada 2007 Czy znacie moze jakies szkoly jezykowe ktore prowdza kursy wieczorowe i mozna aplikowac na wize studencka ?? Ja nie moge nic znalesc wszedzie mi pisza ze musze sie uczyc dziennie. I jeszcze jedno czy jak np dostane wize i nie pojde na ten dzienny kurs to strace wize ? Oni to sprawdzaja czy sie ucze ?? Bardzo dziekuje za odpowiedz
kubakj Napisano 15 Listopada 2007 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2007 Zoni Language Center - od 18.00 do 22.00 od poniedzialku do czwartku + 2h do wyboru kiedy sie chce gadania w grupie, w praktyce nikt nie chodzi, bo nie sprawdzaja obecnosci. NYIEB tak samo ma. Nie wazne kiedy sa kursy, ale ma byc 18h/tygodniowo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.