karina Napisano 5 Października 2007 Zgłoś Napisano 5 Października 2007 Bono, nikt Cie nie poucza. Po prostu wiele osob przychodzi tu zaczynajac swoje posty, ze 'ja nic nie zawinilem (albo prawie nic), a ten wredny konsul nie dal mi wizy itd.'. Ok, zacznijmy od poczatku: piszesz, ze ktos doniosl na Ciebie do konsulatu - pytanie czy to byla prawda co ten ktos powiedzial/doniosl. Wiesz, byles juz na WaT, wracales w terminie, a teraz maja dac Ci dozywotni zakaz ubiegania sie o wize? Raczej cos tu nie gra. Nawet osoby zlapane po raz drugi na nielegalnym pobycie w USA dostaja 20 lat zakaz (w wiekszosci przypadkow - tu juz nie wchodze w szczegoly), wiec cos musialo byc bardzo nie tak, ze dali ci zakaz dozywotni. Co do waivera - nie znam Twojej sytuacji do konca, ale nie bardzo wiem o jaki waiver chodzilo komus w konsulacie. Tzn. na jakiej podstawie waiver? Czy jestes pewny, ze masz dozywotni zakaz ubiegania sie o wize? PS> to ze udzielaja sprzecznych informacji to zadna nowosc...
sly6 Napisano 5 Października 2007 Zgłoś Napisano 5 Października 2007 Jestem ciekawy co to jest za punkt 3 na tej kartce ktora dostaje osoby ktore nie kwalifikuja sie na wize,moze ktos z Was ma taka kartke i napisze co tam pisze...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.