Skocz do zawartości

CR1 mial juz ktos spotkanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

OK sprawdzilam dokladnie godziny to

8.30-17.00 EST, czyli naszego czasu 14.30-23.00.

Sprobuj:

001-202-663-1225, nacisnij 1, potem 0, i jeszcze raz 0.

Wiesz prawda jest taka,ze przeciez i tak dostaniesz wczesniej czy pozniej list z New Hampshire z data rozmowy.

Ten telefon to wtedy gdy po prostu bardzo Ci zalezy, zeby jak najszybciej znac date (dla takich jak ja obsesantow :), ktorzy jak beda znali date beda szukac biletow )

• Odpowiedzi 451
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Obsesantow....hehe dobre slowo. Wiesz calamitka, ze w papierach jest napisane, ze niczego nie mozna planowac wczesniej zanim nie zostanie podjety werdykt na spotkaniu w ambasadzie...Ale ja bedac w ambasadzie mialam juz kupiony bilet ;-) A co do tego, ze mozna zadzwonic i zapytac kiedy spotkanie to chyba nie bardzo, bo mojemu Mezowi np nie chcieli udzielic takiej informacji kiedy bedzie spotkanie i kazali czekac na list. Socket dlaczego Ty sie meczysz dzwoniac z Polski czy Twoja polowka nie moze wykonac tego telefonu w stanach? No chyba, ze tez jest teraz w Polsce... Pozdrawiam.

Napisano

Ilka czasami osoby lubia takie cos jak maly stres i kupuja wczesniej bilet i chociaz przy tych wizach odmow jest mniej niz przy turystycznych ale pewnym czlowiek jest po rozmowie w Ambasadzie.

Napisano

:)

Mh, ja bym to nazwala lekka sklonnoscia do hazardu. I Ilka i ja to wykazujemy :).

Wiesz sly ja po prostu tesknie i wiem ze nie nalezy zadnych planow itd. tez czytalam te papiery, ale KAZDY tydzien bycia razem szybciej robi roznice. My skladalismy o nieimigracyjna K3, zeby byc szybciej razem mimo iz kwalifikuje sie do IR1-to przy ponad 2 stazu malzenskim (CR1-jest na 2 lata potem trzeba z niej zdjac "condition", IR1 na 10). To USCIS zdecydowalo za nas, ze anuluje K3 bo ja jej nie potrzebuje!!! i lepiej zebym od razu dostala ziel. karte w ambasadzie. Doslownie tak mezowi powiedzieli. Inna sprawa, ze likwiduja wszystkie K3 zlozone po 30 lipca.

Zobaczymy pozyjemy, prawda jest taka, ze dopiero po rozmowie masz pewnosc.

Ilka a gdzie Twoj maz dzwonil po date interview ?

Bo w NVC nie podadza terminu rozmowy,

dlatego socetowi podaje inny nr do Washingtonu do Department of State, tam sa bardzo mili i powinni udzielic mu tej informacji. Oczywiscie roznie to bywa.

Pozdrawiam

Anka

Napisano

Nic niestety nie udało mi się załatwić.Jednak tak popatrzyłem w kalendarz i wywnioskowałem : 14 lutego zadzwoniłem do NVC z pytaniem o moje dokumenty.Powiedziano mi że zostały już wysłane czyli znakiem tego jeżeli tak rzeczywiście jest jak napisałaś wyżej rozmowę mam już ustaloną na marzec gdyż załapałem się na dni 10-14.Myślę że już w następnym tygodniu przyjdzie do mnie ta upragniona koperta :)

Napisano

Pewnie, ze przyjdzie :) . Jak nie w przyszlym tygodniu to na 99% w nastepnym.

Rozmowy w lutym na marzec w tym pewnie i Twoja byly ustalane od 11-15 lutego. Od 10-14 beda w marcu na kwiecien ustalane. Takie jest oficjalne stanowisko NVC, w kuluarach natomiast mowi sie, ze przedluzaja czasem ustalanie rozmow o dodatkowy tydzien.

Napisano

Witam wszystkich!!!

Wczoraj nasze dokumenty doszly do NVC i nadali naszej sprawie case number, jestesmy wiec bardzo zadowoleni, ze tak szybko to poszlo :)

Pytanie do Calamitki: teraz czekamy na wygenerowanie DS-3032 i AOS Bill, tak? Z gory dzieki, chce sie tylko upewnic, ze dobrze rozumiem.

Drugie pytanie mam do Lobeli: wasza sprawa zostala zatwierdzona tydzien wczesniej, czy wobec tego macie juz case number? Jesli nie, zadzwoncie do NVC! Teraz nie pozostaje juz nic innego jak przygotowywac brakujace dokumenty, tlumaczenia itd.

Pozdrawiam cieplo, ale sie ciesze!!!

Napisano

Agari fantastcznie :). Tak czekacie na DS3032 i AOS bill

Sluchaj postarajcie sie *uzywac James' shortcut z VJ, my dostalismy nr sprawy 10 grudnia i teraz czekamy juz tylko na "case complete". Zaoszczedzilismy 1,2 miesiece czasu.

Zeby sprawdzac postep w NVC dzwoniac do automatycznego systemu -najlepiej jest to robic we wtorki, soboty rano wtedy sa updates.

Wiec dzwon jutro i miejmy nadzieje uslyszych Choice of agent was sent :)

Warto wygenerowac kod kreskowy do DS3032 , zeskanowac i odeslac im EMAILEM .

Ja wiecej czasu spedzam na VJ wiec do zobaczenia tam :).

Napisano

Calamitka, dzieki za odpowiedz, tez mialam zamiar uzywac JShortcuts, bo widzialam na VJ ile zaoszczedza ludziom to czasu :) Jak tylko wygeneruja DS-3032 od razu wysylam im emaila. Dzieki za info o wtorkach i sobotach, tego nie wiedzialam, moze jutro juz cos bedzie:) Powiedz mi, czy wystarczy wyslac emaila (wiem, ze udaje sie to ludziom na VJ), czy lepiej wyslac jeszcze poczta DS-3032 z wygenerowanym kodem?? Jak ty to zrobilas?

A tak z ciekawosci: twoj maz byl agentem w US czy ty w Polsce?

pozdrawiam

Napisano

Maz byl agentem w Stanach, a ja tylko docztywalam, ze znowu cos sie zmienilo i dosylalam mu dokumenty. My skladalismy na K3, ale jak wiesz zamykaja petycje K3 zlozone po 30 lipca, wiec nas zmusili do IR-1.

Co do DS3032- nasz byl wygenerowany 17 grudnia, tak wiec dzien pozniej korzystajac z instrukcji Jamesa, krok po kroku wpelnilam w word.doc Agenta wydrukowalam,podpisalam. Potem oddzielnie wygenerowalam i wydrukowalam kod kreskowy, wycielam go i nakleilam na DS3032. Zeskanowalam i wyslalam do NVC email z numerem sprawy w tytule. Potem papierowy dokument wyslalam zwykla poczta- tak na wszelki wypadek. Ale mysle, ze email wystarczy.

Na email dostalam odpowiedz po 5 dniach ze akceptuja moj wybor i IV bill bedzie wygenerowany i wyslany do meza. Troche im to zajelo ze wzg. na swieta.

Powodzenia to duzo zachodu ALE WARTO :).

Powodzienia i 2 miesiecy w NVC :) (paru ludziom sie to udalo)

P.S. Ja jutro tez dzwonie liczac, ze sprawa bedzie rozpatrzona.

Agari jak masz jakies pyt. do mnie to p.m. na VJ account z przyjemnoscia Ci pomoge, jestem na swiezo po tym calym generowaniu :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...