sly6 Napisano 22 Marca 2008 Zgłoś Napisano 22 Marca 2008 Skrzywiona One czekaja tak samo dlugo jak TY a to sie zmienilo od ponad roku czasu bo kiedys sie czekal 3-4 miesiace
Madziarrek Napisano 22 Marca 2008 Zgłoś Napisano 22 Marca 2008 Dokladnie tak jak mowi Sly.Moje priority date to 25.04.2007 i jeszcze nie koniec,wiec sama widzisz ze u mnie tez sie zbliza do roku.pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat
skrzywiona Napisano 22 Marca 2008 Zgłoś Napisano 22 Marca 2008 Również życze Wesołych Świąt , a co do czekania moja kolezanka czekała 2 lata temu jedynie 6 miesiecy. Jednak warto czekać ja się cieszę jak dziecko, mimo że te papierki zszargały mi nerwy. Ale trzymam kciuki za wszystkich. Czy orientujecie się dlaczego oni to wszystko wydłużają i komplikują ??
Madziarrek Napisano 23 Marca 2008 Zgłoś Napisano 23 Marca 2008 W tamtym roku w styczniu zmienily sie przepisy.Nie mozna bylo skladac juz petycji np w amerykanskiej ambasadzie w Polsce tylko obywatel usa w stanach musial zlozyc w podlegajacym do niego urzedzie.Wszystkie dokumenty ktore szly kiedys do amerykanskiej ambasady w Polsce sa wysylane teraz do stanow jak wiesz i oni wszystko tam sprawdzaja zatwierdzaja i ustalaja rozmowe.Pozniej w lipcu chyba podniesli stawki za skladanie takich takich petycji i ludzie na gwalt skladali zeby zdazyc przed podwyzka.Biura w stanach sa przepelnione takimi papierymi i stad to wszystko sie przedluza.Ciezko jest sama wiesz,ale jakos musimy wytrzymac.Niektorzy sa sami albo z dziecmi tylko a niektorzy maja takie szczescie jak ze maja przy sobie chociaz na krotka chwile druga polowe,gratuluje ci ze masz juz to wszystko za soba.pozdrawiam
Gucio Napisano 31 Marca 2008 Zgłoś Napisano 31 Marca 2008 A ja mam takie pytanie. Czy ktos wiec cos na temat dlugosci oczekiwania na wize K-3 ? Bo to w sumie jest jakas tam alternatywa jesli chodzi o dlugie oczekiwanie - rok to niezly okres.
Ilka Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2008 No ale K-3 to chyba juz wycofali ?
Gucio Napisano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2008 Z dokumentow ktore znajduja sie w internecie a takze na stronie ambasady usa w londynie wynika iz nie zostala ona wycofana. http://www.usembassy.org.uk/cons_new/visa/iv/kapply.html
ankam Napisano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2008 ja nie wiem jak to z ta wiza jest, ale z tego co pisala w tym poscie wczesniej calamitka to oni w zeszle wakacje przeniesli wszystkich z k-3 na cr1, ale nie wiem, czy to tak jednorazowo czy o co chodzi, najlepiej skontaktuj sie z nia na privie i spytaj - moze ona wie cos wiecej jako osoba, ktora sie o k-3 starala...
Jackie Napisano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2008 Na wizę K3 tez się czeka, wcale nie krótko. Jest to opcja, ale warto wziąć pod uwagę że są to dodatkowe koszta i dodatkowa papierkowa robota. Komuś może to pasować, inni wolą poczekać parę miesięcy dłużej i od razu dostać wizę imigracyjną, która już nie wymaga żadnych dodatkowych działań, prócz czekania w USA na plastikową GC. Osobiście wolałabym poczekać, ale to tylko moje zdanie, nie ma opcji lepszych czy gorszych w tym wypadku, to osobista preferencja.
ankam Napisano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2008 spotkalam wczoraj przy okazji badan lekarskich dziewczyne, ktora czeka na wize narzeczenska, a jej narzeczony zlozyl dla niej aplikacje w styczniu tego roku i rozmowe ma 23 kwietnia czyli cala sprawa zakonczy sie po uplywie 4 miesiecy - bardzo szybko ja mam juz termin rozmowy i mam tylko pytanie co do jednej kwestii, ktora niecalkiem rozumiem... jest tam napisane, ze musze wziac ze soba wszystkie potrzebne papiery, ktorych nie dostarczylam do nvc - ok... ale jest napisane jeszcze m.in. o affidavit of support i last tax return - czy jesli moj maz to juz wyslal do nvc wczesniej to ja teraz musze to znowu przynosic do ambasady - on ma mi to wyslac jeszcze raz wypelnione czy jak, bo nie bardzo rozumiem...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.