Jackie Napisano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 W tym wątku : 1. Podajemy przepisy na potrawy amerykańskie, bądź nieamerykańskie, ale z wykorzystaniem produktów które można kupić w USA. 2. Dajemy sobie nawzajem cynk gdzie można dostać pewne produkty lub czym je zastąpić. 3. Pogaduszki o sprzęcie kuchennym są mile widziane. 4. Narzekanie na kuchnię amerykańską proszę uskuteczniać w innym wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocharynka Napisano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 22 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocharynka Napisano 22 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 23 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Ja też robię własny ser, nie znalazłam póki co kupnego który by mi smakował. A dziś zrobiłam jako dodatek do indyka bataty - sweet potatoes. Nasłuchałam się komentarzy o tym jakie to świństwo i postanowiłam sie przekonać ile w tym prawdy Na 3 osoby bierzemy 2 bataty, zawijamy każdy w folię aluminiową i wsadzamy na godzinę do piekarnika nagrzanego do 350°F. Po wystudzeniu kroimy w kostkę 2 cm na 2 cm. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła, łyżkę stołową brązowego cukru i pokrojone bataty. Smażymy mieszając, aż bataty pokryją się warstwą karmelu. Leciutko solimy do smaku. Podajemy do indyka lub innego mięsiwa. Ostrzegam - pierwszy kęs może być szokiem Mojemu mężowi bardzo smakowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewa k Napisano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 dzieki Jackie za nowy temat baaaaaaaaaaardzo przydatny, juz robilam wlasny ser -pycha takiego dobrego jeszcze nie jadlam ,a jaki dobry indyk! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 25 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 a jaki dobry indyk! Mój indyk też był niczego sobie Podaję przepis na ciasto z dynią, b. smaczne, przypomina zupełnie w smaku piernik. PUMPKIN BREAD (kubek to amerykański "cup") - 1 kubek + 2 lekko kopiate łyżki stołowe brązowego cukru - 2 jajka - 1/4 kubka wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -1/2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1 łyżeczka tzw pumpkin pie spice (lub po 1/3 łyżeczki cynamonu, gałki muszkatołowej i imbiru) - niecałe pół puszki dyni (kupujemy puszkę 15 oz) - 1/2 łyżeczki soli - 1/3 kubka oleju roślinnego - 1 i 1/4 kubka mąki - 1/3 kubka posiekanych pecans (mogą być też orzechy włoskie) - 1/2 łyżeczki kakao Wszystko mieszamy dokładnie, wlewamy do natłuszczonej formy i pieczemy 1 godzinę w temp. 350°F. Po wyjęciu przykrywamy folią aluminiową do ostygnięcia. Mniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anussia Napisano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 szczerze powiem ze wlasnie ser byl jednym z produktow o ktore mialam zapytac.. wiec dzieki za przepis jade na swieta do stanow i wlasnie chcialam zrobic tam sernik taki prawdziwy a nie z pudelka.. ale mam taki maly problem bo pewnie nie bede miala czasu na czekanie az serek sie zrobi sam wiec mam pytanie do doswiadczonych kucharzy/kucharek.. ktory ser w stanach nadawalby sie najlepiej do sernika.. i czy w ogole jakikolwiek sie nada hehe?:DD pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 25 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Pytaj o farmers cheese. Sprawdź skład bo niektóre są solone. Lepsze są te z pełnotłustego mleka (wholefat), ale i tak sernik z nich zrobiony przypomina w smaku trociny więc dodaj śmietany i trochę masła. Jak masz możliwość to kup farmers cheese robiony przez Amiszów, jest najsmaczniejszy i nie jest suchy jak pieprz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cavscout Napisano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Ja takze lubie amerykanski sernik robiony z cream cheese (najleprzy wychodzi z philadelphia cream cheese) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.