kara_kc Napisano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 polecam pare lokalnych warzyw:sweet potatoes - najlepsze w kawalkach pieczone w piecu - ale z mikrofalowki tez dobre butternut squash - tez z pieca dobry spagetthi squash - taka dynia - piecze sie przekrojony na pol a potem rozdziela widelcem i wychodzi takie fajne zdrowe spagetthi, posypac serem i pychota a z innych lokalnych wyrobow - hummus!!!!! najlepszy taki z czosnkiem, na pieczonym chlebku, albo z krakersami mmmmmmm co do slodkich ziemniakow to sie nie moge przekonac.. zrobilam kiedys i niestety wszystko wyladowalo w koszu ale za to uwielbiam czerwone ziemniaki takie pokrojone w osemki i pieczone z oliwa i taka przyprawa Mesquite Seasoning ( w ogole ta przyprawa jest genialna i ostatnio uzywam jej non stop! i jeszcze taka smoked red pepper -mmmmm). a z warzyw ostatnio jestem zakochana w awokado (czy to owoc moze?). kupuje dojrzale awakoda i tunczyka w wodzie lub oliwie. tunczyka przyprawiam bazylia sola i pieprzem (+olwia jesli byl w wodzie) i to klade na przepolowione awokado (bez pestki w skorki!) pyyyycha! a z przepisow amerykanskich polecam daktyle z boczkiem! rewelacja: potrzebne sa suzne daktyle bez pestek,boczek w cienkich plasterkach (najlepiej niezbyt tlusty) i wykałaczki. kazdy pasek boczku dzielimy na 3i takim malym kawalkiem owijamy daktyla, spinamy wykalaczka. piec w piekarniku na wysokiej temepraturze 10-20 min. daktyle musza "wisiec" na jakiejs siatce (podkladam folie pod spod na skapujacy tluszcz). no Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzywa Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Witam Prosiłbym was o podanie przepisu na tradycyjne amerykańskie naleśniki śniadaniowe ( pancakes ). Jakiś tydzień temu byłem w stanach i jadłem takie o to naleśniki. Były po prostu pyszne. Kiedyś próbowałem zrobić takie, ale nie wyszły mi takie jak tam . Nie wiem czy one czasem nie są robione z mąki kukurydzianej, bo były troszkę żółtawe w środku z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Przepis przetestowany http://whiteplate.blogspot.com/2008/02/pan...e-naleniki.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Przepis przetestowany http://whiteplate.blogspot.com/2008/02/pan...e-naleniki.html mam zdecydowanie lepszy przepis BEZ CUKRU! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 gal to moze zdradz go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 gal to moze zdradz go juz to robie Sa to pancakes z serem ricotta lub twarogiem polskim (nie ma roznicy) Potrzebne produkty 4 large eggs, separated 2 cups ricotta cheese moze byc polski twarog 2/3 cup sour cream 1 1/3 cups all purpose flour 1 tablespoon baking powder 1/2 teaspoon salt 1/2 teaspoon baking soda 1 1/2 cups whole milk Melted butter Maple syrup Preparation Whisk yolks, ricotta and sour cream in large bowl to blend. Whisk flour, baking powder, salt and baking soda in another large bowl to blend. Add flour mixture to yolk mixture and stir until combined. Stir in milk. Using electric mixer, beat whites in another large bowl on medium speed until soft peaks form. Fold beaten whites into batter. Heat griddle or large skillet over medium heat. Brush with butter. Working in batches, spoon 2 tablespoons batter onto griddle for each pancake. Cook until golden brown, about 3 minutes per side. Serve with maple syrup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzywa Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Ok. drugi przepis wydaję mi się bardzo fajny ale nie wiem jak mam to rozumieć - 2/3 cup sour cream. Masz na myśli maślankę czy może normalną śmietanę taka 18% ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackie Napisano 27 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Sour cream to kwaśna śmietana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksandra82 Napisano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Czy wiecie gdzie mogę dostać pełne mleko w proszku? Nie dla maluchów, takie zwykłe mleko w proszku, jak w PL zabierało się na biwaki. Chcę zrobić blok czekoladowy a nie wiem czy tu w ogóle taki produkt istnieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepsi1 Napisano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 tylko polskie sklepy.. niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.