fantyna Napisano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2007 Moja mama która jest obywatelką Stanów złożyła na mnie petycje w 2001 roku w 2005 roku przyszła informacja National Visa Center że wszystko zostało rozpatrzone pozytywnie ale należy czekać . Na stronie ambasady są terminy spotkań i w kategorii wiz F3 są numery WRW zaczynające się np.200568?? a mój numer jest 200563?.. od czego to zależy może ktoś z Was potrafi mi odpowiedzieć.
karina Napisano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2007 Zalezy to do wielu rzeczy, np. od tego czy mama dostala wszelkie dokumenty z NVC i czy je odeslala; czy zrobila wymagane oplaty; czy moze mieliscie adwokata badz agencje i oni was nie powiadomili (co zdarza sie teraz czesto) itd. Musialabym miec wiecej informacji aby Ci pomoc.
fantyna Napisano 9 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2007 Dzięki Karino za odpowiedź Tak jak już mówiłam powiedzieli żeby czekać i że o odpowiednie dokumenty poproszą kiedy nadejdzie kolejka . Kazano ich informować o ewentualnych zmianach w adresach itd. Brat dzwonił potem jeszcze do nich ale co z tego jak nic konkretnego mu nie powiedziano
karina Napisano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2007 Nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje, ale nie dzieje sie nic bez przyczyny. Bez dokladnych Twoich danych itd. nie bedzie sposobu aby dowiedziec sie co jest nie tak. W Twojej kategorii znam co najmniej 50 osob z Polski, Francji, Wloch i oni sa juz w USA...
fantyna Napisano 10 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2007 Z tego co się orientowałam to na dzień dzisiejszy ambasada rozpatruje petycje złożone w kwietniu 2000roku , ja również znam takie osoby które czekały po 2 lub 3 lata nie wiem czy ja mam pecha czy ktoś ma szczęście : ( Jeszcze jedno Karino w jaki sposób można się z Tobą skontaktować jeżeli o bliższe dane?
Socket Napisano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2007 Ja też należę do grupy F3 i czekam już od listopada 99 i nawet terminu rozmowy jeszcze nie dostałem Troszkę się tam chyba zmieniło bo wszystkie dokumenty kazano nam wysłać bezpośrednio do USA a nie jak to miało dotąd miejsce brać ze sobą do ambasady na rozmowę.Przy okazji jezeli ktoś wie coś na ten temat prosiłbym o jakieś szczegóły i kontakt.
fantyna Napisano 22 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2007 W styczniu 2008 będą rozpatrywane petycje złożone przed 8 maja 2000roku
karina Napisano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2007 Poniewaz daty w visa bulletin sa ruchome, dlatego niektore osoby w takich jak Wasza sytuacji, maja juz Green Card.
fantyna Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2007 Karino czy mogłabyś to dokładniej wyjaśnić ? Szczerze powiedziawszy to tracę już wszelką nadzieje że kiedykolwiek się doczekam
fantyna Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2007 Karino czy mogłabyś podpowiedzieć co można zrobić gdzie napisać aby coś ruszyć w tej sprawie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.