Skocz do zawartości

Emigracja w przyszłości

Liberum veto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hym. Czyli jeśli myślę o wyjeździe do USA na stałe to lepiej jej studiować tam niż tutaj?

Mam na myśli Informatykę.

Po 1 nie mam pojęcia jak się zabrać do studiowania w USA. Nie wiem jakie są tam wymagania by zostać przyjętym.

Po 2 nie wyobrażam sobie studiowania w języku angielskim :P Co prawdą potrafię ten język, radzę sobie bardzo dobrze w szkole, oglądam dużo filmów.

Jednak studia informatyczne są bardzo trudne. Do tego doszedł by jeszcze język angielski (techniczny, dykcja i szybkość mowy wykładowcy, angielskie książki itp.)

Hym :/

Informatyka/Elektronika to jedne z najlatwiejszych studiow jesli chodzi i o studiowanie po angielsku bo i tak nikt nie tlumaczy nawet w polsce terminologii technicznej z angielskiego na polski.

Napisano

Nie koniecznie to miałem na myśli.

Tak wiem, jeżeli marzę o pracy informatyka w USA wiem że angielski muszę umieć prefekt oraz także język techniczny. To jest oczywiste.

Jednak tak jak ktoś napisał parę postów wyżej że wykształcenie zdobyte w Polsce nie obowiązuje w USA lub jest mniej ważne dlatego lepiej studiować jest w Ameryce.

Angielski znam ze szkoły, filmów, Internetu. Radzę sobie z nim całkiem dobrze. Myślę że nie jest to wystarczający poziom by zacząć studia po angielsku gdzie tłumaczone są fachowe i skomplikowane rzeczy, po polsku czasami trudno zrozumieć, do tego dochodzi kwestia przyzwyczajenia do dykcji i tempa mowy amerykanów.

Jeśli w czymś się mylę w swoim rozumowaniu to proszę o poprawę :P

Napisano

no, fakt, na poczatku bedzie trudno. Ale szybko sie przyzwyczaisz. Jestem pewna, ze poziom twojego angielskiego jest wyzszy of angielskiego przecietnego chinczyka ktory tu przyjezdza na studia. I oni nie tylko sobie radza, ale takze czesto przoduja wkrotcie po przyjezdzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...