Patrix Napisano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2007 Witam! chcialbym sie dowiedziec ile mozna zarobic na Florydzie. Mieszkam obecnie w Anglii (mam 15 lat) Za niecale 3 lata koncze szkole i planuje wyjazd do USA bo jest to moje marzenie od zawsze. Jestem na kierunku travel & Tourism i po ukonczeniu collegu w UK dostane z tego dyplom i bede przystosowany do pracy zwizanej z turystyka. Dlatego chcialbym sie dowiedziec jakie pieniadze moge zarobic jako np: pracownik agencji turystycznej lub innych zawodach zwiazanych z turystyka. Biorac pod uwage, ze bylbym tam legalnie. A jezeli pojechalbym do USA na turystycznej czy mialbym szanse na dostanie jako takiej pracy w tym stanie? Z gory dziekuje za odpowiedz !!
sly6 Napisano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2007 To jak bedziesz juz konczyl szkole to wtedy poszukaj informacji poniewaz to co teraz ktos Ci napisze za 2 lata moze byc niektualne a po drugie wyjazd na turystycznej i tam pracowanie nie jest tak dobre jak kiedys.Moze wybierzesz sie tutaj z kims na wakacje i sam zobaczysz jak sie mieszka na Florydzie,do tego ucz sie hiszpanskiego .
Rademedes Napisano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2007 nie wspominajac o tym ze tak zycie jest dosc drogie :/
marek74 Napisano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2007 to, ze akurat zycie drogie, to nie powinno zrobic na nim wrazenia bo w UK jest o wiele drozej
Rademedes Napisano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 15 Grudnia 2007 to, ze akurat zycie drogie, to nie powinno zrobic na nim wrazenia bo w UK jest o wiele drozej nie da sie ukryc, bylem ostatnio w UK rozeznac sytuacje, drogo jest ale to tez zalezy od lokalizacji, jesli ktos przelicza zarobione pieniadze na zlotowki, niezaleznie od tego czy jest w UK czy w USA, to w wiekszosci wypadkow wyjdzie to samo a czasem z korzyscia dla UK, ale jesli juz wezmiemy pod uwage koszty zycia, to tutaj wygrywa USA, nawet jesli w gre wejdzie floryda, ktora jest droga ale zarobki sa proporcjonalnie wyzsze
bigguy Napisano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2007 florida jest dobra na pobyt nielegalny no oczywiscie trza znac jezyk a jak sie ma papiery to lepiej z florydy sie wynosic o lepsza prace i mozliwosc rozwoju zawodowego to raczej jest cienko - wszystko tylko turystyka i najnizej platne prace i jeden wielki BS
agatenka Napisano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2007 bigguy nie zgodzę się z tobą. Dwa miesiące temu przeprowadziłam się na do Naples, Fl z Rehoboth Beach, De i napiszę tylko tyle (porównując te dwa miejsca): - Płace bardzo porównywalne, nawet troszkę wyższe na FL - Mieszkania są tutaj dużo, dużo tańsze. - Ogólne koszty, ceny w sklepach - dokładnie takie same
bigguy Napisano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2007 Naples - dosc czesto tam wpadam wlasnie zreszta wrocilem dwa tygodnie temu ale tam razcej koszty utrzymania nie sa niskie wszystkie se kreci wokol kasy tam sama elita przyjezdza i emeryci nadziani - zreszta wlasnie po to tam pojechalem zeby pokazac mamie jak emeryci sobie zyja w usa spoko jesli masz dobra prace moze w banku czy firmie ubezpieczeniowej itd to mozna zyc ale ogolnie jest nieszczegolnie ja mieszkam w orlando i juz mam dosyc tu tez mozna znalezc dobra prace owszem ale 90 % ta sa prace syfiaste w parkach rozrywki w restauracjach itd za takie to ja dziekuje tak moglem pracowac jak bylem nielegalnie i nie znalem dobrze jezyka do tych lepszych prac to ciezko sie zakwalifikowac czasem jak nie mowisz po hiszpansku to mozesz zapomniec jesli moge sie spytac to co porabiasz w naples? ja juz coraz konkretniej mysle o wyprowadzce z florydy
agatenka Napisano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 20 Grudnia 2007 Naples - dosc czesto tam wpadam wlasnie zreszta wrocilem dwa tygodnie temu ale tam razcej koszty utrzymania nie sa niskie wszystkie se kreci wokol kasy tam sama elita przyjezdza i emeryci nadziani - zreszta wlasnie po to tam pojechalem zeby pokazac mamie jak emeryci sobie zyja w usa Napisałam to porównanie na podstawie dwóch miasteczek Naples, Fl i Rehoboth Beach, De W Naples za śliczny, duży 3 pokojowy dom płacimy 1400$ za miesiąc, w Rehoboth za podobne warunki i wielkość trzeba zapłacić ponad 3500$ - za miesiąc. Dlatego dla mnie tutaj jest naprawdę tanio. spoko jesli masz dobra prace moze w banku czy firmie ubezpieczeniowej itd to mozna zyc ale ogolnie jest nieszczegolnie ja mieszkam w orlando i juz mam dosyc tu tez mozna znalezc dobra prace owszem ale 90 % ta sa prace syfiaste w parkach rozrywki w restauracjach itd za takie to ja dziekuje tak moglem pracowac jak bylem nielegalnie i nie znalem dobrze jezyka do tych lepszych prac to ciezko sie zakwalifikowac czasem jak nie mowisz po hiszpansku to mozesz zapomniec jesli moge sie spytac to co porabiasz w naples? Nie, nie mam dobrej pracy - jestem na praktyce, ale mój kolega pracuje - jak to napisałeś w syfiastej restauracji i nie narzeka (naprawdę zarabia bardzo dobrze)
bigguy Napisano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2008 W sumie za chate 1400 rent w Naples to super - az Ci zazdroszcze ja w Orlando place za townhome 1350 - 3 pokoje no ale jak sie przeprowadzilal z Rehoboth Beach to sie nie dziwie tutaj wszystko wydaje sie bardzo tanie ale w restauracjach pracowac juz nie zamierzam i nawet jesli tam mozna zarobic ale trzeba sie niezle nabiegac - to jest dobre na krotki okres czasu ale na dluzej to mozna sie wykonczyc poza tym ja chce normalnie zyc i miec czas na wiele innych rzeczy - dla rodziny, na sport i rozrywke i wiele innych a nie tylko tyrka i powrot do domu z....ny jak pies - to nie sztuka tyrac przez kilka miechow i nie miec zycia po to zeby pojechac na tydzien czy dwa na wakacje gdzies i potem znow powracac do ciezkiej pracy ja teraz pracuje w Bank of America i jestem zadowolony .... z pracy, a i tak najprawdopodobniej w czerwcu bede sie wyprowadzal z florydy bo poprostu zygam tym stanem - mam dosc i potrzebuje zmiany w pracy moge zawsze zrobic transfer a jak nie to sie zwolnie i znajde sobie druga gdziekolwiek nie pojade - tez Ci sie wkrotce znudzi floryda kazdego to dopada ale poki co ciesz sie nia i podziwiaj btw fajne fotki - gratuluje podrozy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.