Skocz do zawartości

Będzie nowy "Little big horn?"

GAZDA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

są państwa bez podatków przecież...

poza tym podatków nie będą płacić tylko obywatele, nikt nie mówi o obcych rezydentach oraz koncernach...

russel means jest libertarianinem i nie dziwi mnie to z tymi podatkami, nie ma socjalu nie potrzebne podatki...

waco, little big horn, wounded knee... nie chodzi mi o to kto wygra ino o to że znowu poleje sie krew...

Napisano
waco, little big horn, wounded knee... nie chodzi mi o to kto wygra ino o to że znowu poleje sie krew...

to raczej mało realne, żeby "polala sie krew" bo przewaga wojsk rzadowych bylaby zbyt miazdzaca

i to nie mialoby sensu.

generalnie pomysl z oddzieleniem 5 stanow wydaje sie byc mocno abstrakcyjny NATOMIAST warto

zauwazyc, ze w USA sporo mozna zrobic jak "sie ma dobrych prawnikow" a fakt jest faktem, że

jak się przyjrzeć historii Indian to no rzad USA wielokrotnie ich gnebil i oszukiwal. wiekszosc umow

[ jezeli nie wszystkie ] jakie rzad USA podpisywal z Indianami zostala zlamana i to nie przez

Indian.

innymi slowy przy zainteresowaniu mediow moznaby zrecznie bedac dobrym prawnikiem namieszac

jezeli sie ma umowy ktore zostaly zlamane a sa takie.

rozlewu krwi bym sie nie spodziewal. zamieszania prawniczego i szumu dookoła dużo prędzej.

Napisano

Roznica miedzy Waco a Little Bighorn jest spora; nad rzeka zwyciezyli Indianie, a do Waco przyjechalo FBI i zlikwidowalo fizycznie czlonkow Szczepu Dawidowego. Ta subtelna roznice mialem na mysli.

Mimo, ze caly pomysl wydaje sie ciekawy, a z Panem Meansem lacza mnie libertarianskie poglady, to watpie zeby wyszlo z tego cos wiekszego niz szum w mediach.

Poza tym jakie znasz panstwa gdzie nie ma podatkow? Socjalu nie ma, ale za co mieliby utrzymac wojsko broniace nowego panstwa?

Napisano

a tam Wojsko a osoby chore,niepelnosprawne,w siedziwym wieku to za co mieli by zyc jesli by nie mogli na to zapracowac bo chyba rzad USA wstrzymaly by tym osobom pewne swiadczenia i dlatego sa podatki ,,mysle ze mieli by swoj rzad,konsulaty a to kosztuje i nikt by im nie dal kasy na funkcjonowanie.

Napisano
to raczej mało realne, żeby "polala sie krew" bo przewaga wojsk rzadowych bylaby zbyt miazdzaca

i to nie mialoby sensu.

nad wounded knee też usarmy miało przewage, i dlatego otworzyli ogień do indian...

w 1973 też były ofiary śmiertelne, gdy lakotowie okopali sie w wounded knee, i przez ponad 70 dni okupowali teren...

wystarczy ze trafi na siebie po obu stronach dwóch napaleńców, jeden strzeli do drugiego i nastąpi reakcja łańcuchowa...

Napisano

cos podobnego bylo tez w Kanadzie ze Indianie sie postawili rzadowi ...

napisze taka ciekawoskte ze mialem szczescie poznac Indianke z Kanady ktora byla w Lublinie :P bardzo mila dziewczyna

Napisano
Roznica miedzy Waco a Little Bighorn jest spora; nad rzeka zwyciezyli Indianie, a do Waco przyjechalo FBI i zlikwidowalo fizycznie czlonkow Szczepu Dawidowego. Ta subtelna roznice mialem na mysli.

Mimo, ze caly pomysl wydaje sie ciekawy, a z Panem Meansem lacza mnie libertarianskie poglady, to watpie zeby wyszlo z tego cos wiekszego niz szum w mediach.

Poza tym jakie znasz panstwa gdzie nie ma podatkow? Socjalu nie ma, ale za co mieliby utrzymac wojsko broniace nowego panstwa?

różnice między waco i little big horn znam.

i ty z libertariańskimi poglądami nie znasz krajów bez podatków, i zadajesz pytanie na temat finansowania wojska???

Napisano
a tam Wojsko a osoby chore,niepelnosprawne,w siedziwym wieku to za co mieli by zyc jesli by nie mogli na to zapracowac bo chyba rzad USA wstrzymaly by tym osobom pewne swiadczenia i dlatego sa podatki ,,mysle ze mieli by swoj rzad,konsulaty a to kosztuje i nikt by im nie dal kasy na funkcjonowanie.

od tego są ubezpieczenia oraz caritas lub armia zbawienia...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...