jesion30 Napisano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2008 Witam, W tym roku wybieram się po raz pierwszy na W&T. Jadę tam jako ratownik, do wyboru mam następujące stany: Maryland, Virginia, DC, oraz Delaware. Czy ktoś może mi doradzić, gdzie się wybrać? Głównie chodzi mi o ceny (gdzie jest najtaniej). Ile orientacyjnie będę musiał wydawać tygodniowo na jedzenie- wiem, że to jest sprawa indywidualna i zależy od tego co będę jadł i ile- a ja jem dużo , ale dajcie mi jakieś orientacyjne dane. Może ktoś był w tych stanach, podzieli się przeżyciami, doradzi. Pozdrawiam
FUGAZI Napisano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2008 Jedziesz z Century? Z tych trzech stanow, najlepiej w/g mnie, wybrac gdzies w VA, niedaleko DC, ale nie za blisko (: -zasiegu metra- Alexandria, Arlington. Bedziesz mial spokoj i bialych sasiadow, a jednoczesnie blisko do DC. Na jedzenie tygodniowo powinno wystarczyc ok. 60$, tak zeby jesc w miare tanio i w miare normalnie.
jesion30 Napisano 10 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2008 Hi, Jadę z Almatura, Dzięki za opinię, ja najbardziej zastanawiałem się nad Marylandem, bo to też wszędzie blisko jak patrzę na mapę..
zijaa Napisano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2008 FUGAZI dobrze ci radzi VA, jest duzo fajniejsza jak Maryland bez dwoch zdan. A Alexandria, Arlington juz blizej od stolicy sie nie da chyba ze w samamy DC Zawsze jest cos za cos - a kase zaoszczedzisz gotujac samemu lub gdy znajdziesz 2 prace (restauracja - pracownicy zawsze maja jakis upust lub darmowe posilki ) powodzenia.
Olcia_ Napisano 17 Marca 2008 Zgłoś Napisano 17 Marca 2008 Jeśli chodzi o Delaware to tam nie ma podatków, więc zakupy są dużo tańsze. Ja byłam w Marylandzie i wszyscy do Delaware jeździli na duże zakupy (głównie ubraniowe i sprzętowe;)). Ja z moim facetem wydawaliśmy na jedzenie ok. 60$ ale na 2 tygodnie. O pozostałych stanach nic nie wiem. Pozdrawiam
Jackie Napisano 18 Marca 2008 Zgłoś Napisano 18 Marca 2008 Ja z moim facetem wydawaliśmy na jedzenie ok. 60$ ale na 2 tygodnie. Wolno zapytać co żeście jedli? Bo nawet zakładając że tanio - jest to b. mało pieniędzy.
Marcin20 Napisano 18 Marca 2008 Zgłoś Napisano 18 Marca 2008 Witam,W tym roku wybieram się po raz pierwszy na W&T. Jadę tam jako ratownik, do wyboru mam następujące stany: Maryland, Virginia, DC, oraz Delaware. Czy ktoś może mi doradzić, gdzie się wybrać? Głównie chodzi mi o ceny (gdzie jest najtaniej). Ile orientacyjnie będę musiał wydawać tygodniowo na jedzenie- wiem, że to jest sprawa indywidualna i zależy od tego co będę jadł i ile- a ja jem dużo , ale dajcie mi jakieś orientacyjne dane. Może ktoś był w tych stanach, podzieli się przeżyciami, doradzi. Pozdrawiam Witam, Ja akurat pracowalem w tej brazny 4 lata z rzedu, w wielu miejscach. Jesli MD - to tylko Baltimore(jesli gdzies indziej - pytaj szefa czy auto Ci udostepni,tak bylo z nami), i zdecydowanie polecam Baltimore; Jesli DC - odziwo mozna nawet tanie mieszkanka tam znalezc(zalezy od dzielnicy), super rozwinieta komunikacja w miescie wszedzie blisko(wiecej mozliwosci na 2 prace) Jesli VA - jak koledzy wspomnieli to najlpeiej gdzies blisko metra(Alexandria - King Str,Crystal City Arlington- Bostton,Rosllyn itp.) , bardzo wazny punkt ze wzgledu na nie dosc nieciekawa komunikacje(chyba ze bedziesz mial auto) Jesli DE - dal mnie calkowicie odpada... Pzdr !!
Olcia_ Napisano 31 Marca 2008 Zgłoś Napisano 31 Marca 2008 Wolno zapytać co żeście jedli? Bo nawet zakładając że tanio - jest to b. mało pieniędzy. Głównie kanapki, owoce, jogurty, od czasu do czasu jak był czas na ugotowanie czegoś to spagetti, ryż z jakimiś mięskiem. Zupełnie jak w domu tylko trochę rzadziej coś gotowanego i ciepłego na obiadki,ale to z braku czasu a nie oszczędności:)
FUGAZI Napisano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2008 I to wszystko za 2$ dziennie na osobe? (:
LOREE Napisano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2008 HMMMMM 60 DOLAROW ZA 2 TYGODNIE NA 2 OSOBY - CZYZBY APRYLISOWY ZART TEZ BYLAM W DELAWARE - 5 MIESIECY 3 LATA TEMU I NIE WYOBRAZAM SOBIE WYDAWANIA TAK SMIESZNYCH PIENIEDZY JAK OPISUJE OLCIA? STAN JEST OK - MALY I CICHY - PEWNIE 2 RAZ BYM JUZ TAM NIE POJECHALA - ZA SPOKOJNIE, ALE FAKTYCZNIE BYLO BARDZO TANIO (CHOC NIE TAK TANIO JAK NIEKTORZY TU PRZEDSTAWIAJA) FAJNE MIEJSCE ALE NIE NA DLUZEJ BALTIMORE JEST DOBRE I DC TAKZE POZDRAWIAM
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.