pawel.majewski Napisano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2008 Witam wszystkich serdecznie! W wakacje wraz z pełnoletnią znajomą chcemy pojechać do Filadelfii do jej znajomych. 18 lat kończę na początku lipca i mam pytanie: czy w chwili obecnej, majac 17 lat starać o wizę moge się samodzielnie czy rodzic stara sie o wize w moim imieniu, a moze idzie razem ze mna na rozmowe? Będę bardzo wdzieczny za odpowiedz. Pozdrawiam
sly6 Napisano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2008 A znajoma ma wize juz? idziesz sam po wize a kto finansuje podroz?
pawel.majewski Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2008 Podroz finansuja rodzice, znajoma jeszcze wizy nie ma bo czeka na nowy paszport. Czyli bez problemu moge ubiegac sie o nia sam? Na strnie ambasady pisza tylko o dzieciach do lat 14 ze w ich imieniu wystepuja rodzice, ok ale co dalej? Co z osobami miedzy 14 a 18?
sly6 Napisano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2008 Ty mozesz isc sam na rozmowe no chyba ze chcesz aby byli tez przy tym rodzice a moze bedziesz isc z ta znajoma na rozmowe?
pawel.majewski Napisano 12 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2008 No planujemy w tym samym terminie się umówic choć nie wiadomo czy będzie to możliwe. Czyli wszystko moge zalatwic sam. Czy ktoś się orientuje ile czasu czeka się na dzień dzisiejszy na rozmowę w ambasadzie???
sly6 Napisano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2008 Moze byc tak ze na 2 dzien mozesz miec rozmowe a zazwyczaj to sa 2-4 dni od telefonu,tak jest na dzien dzisiejszy a czym blizej wakacji(kwiecien-maj) tym ten okres oczekiwania moze sie wydluzac . .
pawel.majewski Napisano 6 Lutego 2008 Autor Zgłoś Napisano 6 Lutego 2008 No i we wtorek rozmowa !!!! Wszystko mogę, a nawet muszę załatwić sam. Czy ktoś umiałby mi powiedzieć jak to jest z tą ambasadą? Nie chodzi mi o przebieg rozmowy bo to już wiem jak mniej więcej przebiega, ale o stawienie się pod ambasadą. W które miejsce mam podejść? Tam jest takie okienko na zewnątrz i ktoś tam siedzi - może muszę najpierw podejść tam i się dowiedzieć, dać papiery itd? Są też linie w różnych kolorach na chodniku... (?)
sly6 Napisano 6 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2008 Pewnie idziesz na ulice Piekna a wiec stoisz w kolejce z innym osobami ,pamietaj ze to jest kolejka do takie budki a nie do okienka ktore jest obok i moga stac ludzie. W tej budce bedziesz miec rewizje oraz sprawdzenie dokumentow tzn czy zdjecie jest prawidlowe,potem wychodzisz i stoisz pomiedzy ta budka a budynkiem ambasady i tam sa te linie i musisz stanac na tej na ktorej Ci powiedza abys stal no i wchodzisz potem na wezwanie bo wzywaja po kilka osob z danej liniii i tyle.
peaceania Napisano 8 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2008 Nie bierz telefonu komorkowego bo jest z tym w ambasadzie problem...tzn nie ma gdzie zostawic. Aha i strzez sie 'sympatycznych' pan jak tylko wejdziesz do budynku....baaaaaaaaardzo mile panie (polki) ktore sprawdzaja twoje dokumenty zanim dojdziesz do konsula. No chyba ze sie cos zmienilo. Ostatni raz po wize turystyczna byla w 2005 roku...dostalam na 10 lat wiec nie musze wracac. A to gdzie isc itp to bedziesz wiedzial bo tam zawsze stoi spora kolejka wiec nie bardzo trzeba sie zastanwiac co robic. Powodzenia!
sly6 Napisano 9 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2008 Cos Ci sie pomylilo,,te sympatyczne osoby w budynku ochrony moga Ci przejzec wniosek i pewnie mu przejza bo One tam sa po to aby sprawdzic czy wszystko jest w porzadku i nie trzeba np fotki innej robic Co innego w kolejce przed budynkiem ochrony gdzie sie stoi kolo ogrodzenia to wtedy takim osobom nalezy powiedziec,nie dziekuje
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.