unknown _girl Napisano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2008 mam takie pytanie, cos ostatnio uslyszalam ze maja utrudnic latanie osob nielegalnych , czy to prawda ze teraz beda sprawdzac kazdego status na lotniskach w USA czy to sa jakies przyszlosciowe, niezatwierdzone plany?
Magnum Napisano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2008 Nie będą sprawdzać każdego status na lotniskach w najbliższym czasie, z tego co wiem dopiero jak wejdzie REAL ID Act, a teraz są wyrywkowe kontrole..
kubakj Napisano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2008 Real ID Act jest juz odwleczone o kilka lat, bo nie zdarza tego zrobic. Ale dzis juz bez ID nie wsiadziesz do samolotu i przy pokazaniu obcego paszportu moga zapytac o wize lub inny dokument.
Effa Napisano 13 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2008 WItajcie FOrumowicze !! Jakis czas temu wlasnie zastanawialam sie osoby nielegalnie przebywajace na terenie USA , moga np leciec bezproblemowo na Miami. Moja kolezanka nie majac legalnego pobytu latala w ten sposob, bez ID , bez legalnej wizy , lecz opowiadala ze jest ryzyko jesli sprawdza jej paszport . TAk wiec wybierajac sie na wycieczke np. do MIami wystraczy bilet lotniczy ? Dajcie znac jesli ktos z was cos wie w tej sprawie . Pozdrawiam , Effa
sly6 Napisano 13 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 13 Lutego 2008 Effa a Ty masz to ryzyko ze masz juz nie wazny paszport i tutaj moze byc problem .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.