Skocz do zawartości

- - - - -

California

10 odpowiedzi w tym temacie

#1 pinang

Aktywny użytkownik

• Użytkownik
  • 170 Postów:

Napisano 26 czerwiec 2009 - 00:25

Korzystajac z opcji szukaj znalazłem na forum wypowiedz sprzed kilku lat i nie wiem czy to nadal jest aktualne. A mianowicie czy w Kalifornii naprawde maja w d.... miedzynarodowe prawo jazdy?
Keep your mind wide open

AdSense

• Advert

#2 andyopole

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 451 Postów:

Napisano 26 czerwiec 2009 - 02:09

Tak naprawde to oni w ameryce maja w d...ie wszystko co nie jest amerykanskie.... :D

#3 adam2008

Aktywny użytkownik

• Użytkownik
  • 134 Postów:

Napisano 26 czerwiec 2009 - 17:25

andyopole a ty w jakim stanie jestes, od ilu lat mieszkasz w stanach

#4 andyopole

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 451 Postów:

Napisano 26 czerwiec 2009 - 19:23

Jestem turystycznie, w Oregonie.

#5 adam2008

Aktywny użytkownik

• Użytkownik
  • 134 Postów:

Napisano 26 czerwiec 2009 - 21:35

to masz fajnie
jesli chodzi o prawko to miedzynarodowe jest wazne tylko miesiac i w czasie miesiaca musisz wyrobic amerykanskie ktore kosztuje $25 w nie ktorych stanach za brak waznego prawa jazdy mozna trafic do wiezienia

AdSense

• Advert

#6 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18766 Postów:

Napisano 26 czerwiec 2009 - 21:51

adam2008 mozna wiedziec gdzies o takim czyms uslyszal,dowiedzial sie o tym prawku?
"Pay it forward" zycie bedzie lepsze dla wszystkich :)
Jeżeli chcesz coś dostać musisz najpierw sam coś dać..

Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje

#7 andyopole

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 451 Postów:

Napisano 26 czerwiec 2009 - 22:55

Wyświetl postUżytkownik adam2008 dnia 26.06.2009, 21:35 napisał

to masz fajnie
jesli chodzi o prawko to miedzynarodowe jest wazne tylko miesiac i w czasie miesiaca musisz wyrobic amerykanskie ktore kosztuje $25 w nie ktorych stanach za brak waznego prawa jazdy mozna trafic do wiezienia

Nigdzie nie trafie bo wlasnie 11 czerwca zrobilem sobe hamerykanskie prawko z osmioletnia waznoscia.. I kosztowalo drozej: teoria $5, jazda $9, za wydanie kartonika $59, czyli jak na USA to calkiem sporo.

#8 adam2008

Aktywny użytkownik

• Użytkownik
  • 134 Postów:

Napisano 26 czerwiec 2009 - 23:11

robilem niedawno prawko w Pl razem z odebraniem kosztowalo mnie 2150 zl i to calkiem sporo jak na biednego studenta zdajac za trzecim razem
mila osobka jest w CA i mi napisala ze na PL sobie nie pojezdze, zreszta ostre prawo to norma sami wiecie co sie dzieje w Texasie

#9 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18766 Postów:

Napisano 26 czerwiec 2009 - 23:17

a to ciekawe co Ona mowi ta osoba bo na stronie urzedu w Kalifornii mozna takie cos przeczytac:

If you are a visitor in California over 18 and have a valid driver license from your home state or country, you may drive in this state without getting a California driver license as long as your home state license remains valid.

http://www.dmv.ca.go...l_info.htm#2500

Chyba ta osoba pomylila turyste z rezydentem-obywatelem.
"Pay it forward" zycie bedzie lepsze dla wszystkich :)
Jeżeli chcesz coś dostać musisz najpierw sam coś dać..

Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje

#10 adam2008

Aktywny użytkownik

• Użytkownik
  • 134 Postów:

Napisano 26 czerwiec 2009 - 23:26

tak, mila osobka ma zielona karte przynajmniej znam ludzi ktorym sie udalo

AdSense

• Advert

#11 miszkek

• Użytkownik
  • 64 Postów:

Napisano 27 czerwiec 2009 - 09:31

Tu gdzie ja mieszkam mozna jezdzic na "obcym" prawo jazdy przez rok z wazna wiza. W CA tez tak jest, ale nie wiem przez jaki okres czasu. Sly6 podal ci stronke do DMV poczytaj sobie dokladnie co i jak.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych