Skocz do zawartości

* * * - - 1 głosy

Czym Sie Konczy Latanie-jazda Bez Waznego Statusu

• Nie możesz odpowiedzieć
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18766 Postów:

Napisano 13 czerwiec 2010 - 23:10

http://www.dziennik.com/news/usa/11415
"Pay it forward" zycie bedzie lepsze dla wszystkich :)
Jeżeli chcesz coś dostać musisz najpierw sam coś dać..

Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje

AdSense

• Advert

#2 gal

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 2580 Postów:

Napisano 14 czerwiec 2010 - 01:39

Uczelnie sa bardzo liberalne i taki przypadek lub ten przypadek nie jest odosobniony, takich nielegalnych na uczelniach amerykanskich jest bardzo duzo, i nie on pierwszy ma sie bac.
Ale jak zostanie to ma szanse pracowac na takich jak jego matka ciootka obamy i cala rzesza innych nielegalnych ktorzy wysysaja system.

#3 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18766 Postów:

Napisano 15 czerwiec 2010 - 23:23

Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje

#4 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18766 Postów:

Napisano 03 sierpień 2010 - 14:36

http://www.dziennik.com/news/usa/12750

#5 muzzy

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 246 Postów:

Napisano 03 sierpień 2010 - 16:50

15 lat w Stanach i chlopak nie zadal sobie trudu w jakikolwiek sposob dokonac legalizacji? Nie zalapal sie na zadna amnestie? Moze i chlopak madry, ale chyba leniwy

AdSense

• Advert

#6 gal

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 2580 Postów:

Napisano 03 sierpień 2010 - 17:31

Poza tym ja nie rozumiem jaka to wielka wiadomosc, polapali nielegali. Czy jesli zlodziej kradnie cale zycie to co za nowosc ze go w koncu zlapia?!

#7 zuzia

• Użytkownik
  • 94 Postów:

Napisano 03 sierpień 2010 - 17:42

Przeczytalam ten artykul i nie wiem czy mam wspolczuc tym ludziom czy tez nie.Zastanawia mnie tylko jedna rzecz ,ze Ci ludzie sa tu nielegalnie a mimo to swiadomie jada w tereny nadgraniczne, a potem jest zdziwienie i placz ,ze zostali zatrzymani i deportowani.Tyle mowi sie o tym czy to w prasie czy w telewizji czy na internecie, a jednak co niektorzy dochodza do wniosku,ze to sie mnie nie tyczy,hmmmmmmm przykre to,ale prawdziwe

#8 mesio007

Rezydent FORUM

• Użytkownik
  • 252 Postów:

Napisano 03 sierpień 2010 - 19:18

Wyświetl postUżytkownik muzzy dnia 3.08.2010, 8:50 napisał

15 lat w Stanach i chlopak nie zadal sobie trudu w jakikolwiek sposob dokonac legalizacji? Nie zalapal sie na zadna amnestie? Moze i chlopak madry, ale chyba leniwy

Nie mowie ze takie postepowanie pochwalam, ale mowienie ze chlopak jest leniwy to spora przesada. Dostal sie na Harvard bez kasy i bez koneksji, wylacznie dzieki swojej ciezkiej pracy, wiec chyba az takim leniem nie jest. Dokonac legalizacji w jakikolwiek sposob znaczy na przyklad w jaki? Jezeli chlopak byl tu wwieziony na jakiejkolwiek wizie w co szczerze watpie, to moze i jakies nikle szanse na zalegalizowanie statusu sa. Najprawdopodobniej jednak przewieziono go na cudzych papierach albo jeszcze gorzej, w ogole bez inspekcji. W takiej sytuacji jego szanse na uregulowanie statusu sa praktycznie zerowe, nawet slub z obywatelka go nie ratuje. Zreszta o jakiej amnestii w ciagu ostatnich 15 lat mowisz? W wieku 4 lat mial malo do powiedzenia czy chce nielegalnie przekraczac granice czy nie, w ciagu kolejnych 10 (ze niby nic nie zrobil zeby sie zalegalizowac) zreszta pewno tez, zreszta mleko juz sie rozlalo. Ta decyzje podjeli za niego (i za wielu innych w takiej sytuacji) rodzice uwierz mi, z dobrymi checiami zapewnienia mu lepszej przyszlosci; przejedz sie do Meksyku to zobaczysz o czym mowie. Inaczej nikt by zycia swojego, a tym bardziej swoich dzieci nie narazal zeby tu przyjechac.

#9 krakus28

• Użytkownik
  • 7 Postów:

Napisano 03 sierpień 2010 - 23:49

Wyświetl postUżytkownik mesio007 dnia 3.08.2010, 20:18 napisał

Nie mowie ze takie postepowanie pochwalam, ale mowienie ze chlopak jest leniwy to spora przesada.

A ja uwazam, ze wszyscy powinni byc rowni wobec prawa. Zarowno Ci, ktorzy nosza nazwisko Baladeras jak i Polanski. Bez prawa pozostaje juz tylko anarchia jak powszechnie wiadomo . .

#10 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18766 Postów:

Napisano 04 sierpień 2010 - 09:37

zuzia a zobacz nawet na tym forum co sie dzieje,ze sie pisze ale i tak inny czlowiek wie swoje wiec ,,i potem wychodza rozne sprawy na jaw ...

Nie mozna mowic o lenistwie kogos jesli w prawie nie mozna znalesc czegos aby zalegalizowac komus pobyt
jak narazie ostatnia amnestia byla tak duza za czasow Prezydenta Regana a wiec w latach 80-tych .
potem byly inne sprawy prawne ale nie takie jak ta amnestia

I teraz jest wiele pytan,nie pewnosci z tym ..a jak kto sie skonczy to zobaczymy

#11 Jackie

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 2474 Postów:

Napisano 04 sierpień 2010 - 19:10

Wyświetl postUżytkownik krakus28 dnia 3.08.2010, 16:49 napisał

A ja uwazam, ze wszyscy powinni byc rowni wobec prawa.

Prawo przewiduje, że każda sprawa jest rozpatrywana indywidualnie. Eric Balderas nie zostanie deportowany, będzie mógł skonczyć szkołę i starać się o status pracowniczy.

Wyświetl postUżytkownik krakus28 dnia 3.08.2010, 16:49 napisał

Zarowno Ci, ktorzy nosza nazwisko Baladeras jak i Polanski.

Co ma do tego Polański???
Jackie

#12 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18766 Postów:

Napisano 05 sierpień 2010 - 13:02

mesio007 sprawa nie jest taka prosta ,,,hm bo jesli przyjac ze kazda osoba ktora ma zle moze wjechac i zostac nielegalnie to ja np szukam domu-rodziny-przyjaciol-znajomych od serca abym sie dobrze czul-poczul w ich towarzystwie i nie wyjade od nich z domu jesli Oni mnie zaprosili tylko na 1 tydzien,czy mam prawo do szczescia?oczywiscie ale wten sposob lamie pewne ustalenia ..
dlatego tez moge zrozumiec to ze ktos zostal i chce jak najlepiej ale prawo jest jakies wiec jakie moze byc wyjscie z tego?

AdSense

• Advert

#13 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18766 Postów:

Napisano 31 sierpień 2010 - 10:34

http://www.dziennik....etropolia/13467

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych