bajerka

Zmiana Wizy J1 Na Turystyczna Po Ukonczonym Programie ?

34 postów w tym temacie

Dnia 13.08.2016 o 02:23, sly6 napisał:

Jak napisała Karina

Musisz załatwić z rodziną organizacją co ja wyslala a później myśli się co dalej.

Były przypadki ze ktoś uciekl z aupair i nie dostał GC po ślubie z obywatelem.

Tak to w skrócie wygląda.

w skrócie to tak wygląda ze oni nic nikomu nie zrobia jesli wyjdzie sie za mąż.W grudniu byłam na ślubie koleżanki która była au pair 8 miesięcy ,po zmianie rodzin aż 3 razy zrezygnowała z programu po 8 miesiącach programu :) takze pierwsze słysze ze ktoś zielonej karty nie dostał serio...

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Godzinę temu, Agnieszka Matela napisał:

w skrócie to tak wygląda ze oni nic nikomu nie zrobia jesli wyjdzie sie za mąż.W grudniu byłam na ślubie koleżanki która była au pair 8 miesięcy ,po zmianie rodzin aż 3 razy zrezygnowała z programu po 8 miesiącach programu :) takze pierwsze słysze ze ktoś zielonej karty nie dostał serio...

poczytaj różne fora . Koleżance się udalo innym nie.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Dnia 31.05.2017 o 15:19, sly6 napisał:

poczytaj różne fora . Koleżance się udalo innym nie.

Ja nie musze nic czytać kochany ,wystarczy mi życie w Stanach i widzę jak ludzie żyją ,jak tutaj się każdemu układa i jak ludzie kombinują.Ja przylatując do Usa przylatywałam na wizie J1 i jak po raz pierwszy raz się o nią starałam nie dostałam jej w Polsce ze względu na mój wiek.Agencja mówiła mi że mam 10% szansy na otrzymanie jej jeśli będę starała się po raz kolejny.Po miesiącu złożyłam ponowny wniosek o wizę ,poszłam do ambasady i bez problemu dostałam.Tutaj nie wolno generalizować jednego problemu bo to naprawdę sprawa indywidualna. Nawet w moim stanie w którym mieszkam(Connecticut) życie zupełnie inaczej wygląda niż w stanie NEW York.Po drugie konstytucja Usa mówi wyraznie że Ludzie biorący ślub z obywatelami Usa maja automatycznie pobyt nie legalny WYBACZONY.

Jestem przekonana że ta 'dziewczyna' nie udowodniła wraz z partnerem że naprawdę się kochaja (pomimo tego że zapewne tak było) i nie przekonali urząd do swojej miłosci i została odesłana do Polski.Jeśli ludzie myślą że wystarczą tylko zdjęcia aby udowodnić swoją znajomość są w kompletnym błedzie 

Pozdrawiam

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Dodatkowo ,

Ucieczka z au pair to najgorszy pomysł bo trzeba być z kimś minimum rok aby urząd wierzył w prawdziwą miłość.Nie zapominajmy że slub jest na całe życie i spotykając kogoś po przylocie do USA i wziecie slubu po 6 miesiacach pobytu już jest wystarczającym powodem do odmowy konsulowi GC.

W USA ludzie biorą ślub w wieku min 30 lat a nie tak jak w Polsce w Wieku 20 lat.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
4 minuty temu, Agnieszka Matela napisał:

trzeba być z kimś minimum rok aby urząd wierzył w prawdziwą miłość.Nie zapominajmy że slub jest na całe życie i spotykając kogoś po przylocie do USA i wziecie slubu po 6 miesiacach pobytu już jest wystarczającym powodem do odmowy konsulowi GC.

 

Pitolisz trzy po trzy para piętnaście.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
1 minutę temu, Jackie napisał:

 

Pitolisz trzy po trzy para piętnaście.

Nie pitole i super admin jesteś skoro masz super argumenty w postaci 'pitolisz' 

 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

2 minuty temu, Agnieszka Matela napisał:

Nie pitole i super admin jesteś skoro masz super argumenty w postaci 'pitolisz' 

 

 

Owszem, pitolsz.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Teraz, Jackie napisał:

 

Owszem, pitolsz.

haha,ok :) 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Napisano (edytowane)

3 godziny temu, Agnieszka Matela napisał:

Dodatkowo ,

Ucieczka z au pair to najgorszy pomysł bo trzeba być z kimś minimum rok aby urząd wierzył w prawdziwą miłość.Nie zapominajmy że slub jest na całe życie i spotykając kogoś po przylocie do USA i wziecie slubu po 6 miesiacach pobytu już jest wystarczającym powodem do odmowy konsulowi GC.

W USA ludzie biorą ślub w wieku min 30 lat a nie tak jak w Polsce w Wieku 20 lat.

Nie trzeba byc z kimś minimum roku. Czas niczego nie dowodzi. Sa ludzie co sie pobierają po 6 miesiacach i maja szczęśliwe związki. Na to nie ma reguły. 

 

Slub na całe zycie? W perfekcyjnym swiecie, niestety rzeczywistość wyglada bardzo często inaczej. 

 

30 lat? Ja znam wielu w USA którzy pobrali sie w wieku 20paru lat jak i 50. Kolejny raz nie ma na to reguły. 

Twoje spostrzeżenia po przez otoczenie w którym sie obracasz,  nie sprawia, ze tak wyglądają statystyki. 

Edytowane przez pelasia
3

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz