kanix

Złożone pytanie :)

10 postów w tym temacie

Witam,

Moja narzeczona czeka na przyznanie GC (jest pełnoletnim, niezamężnym dzieckiem rezydenta) i powinna już dostać informację pod koniec tego albo na początku przyszłego roku. Rozważamy by pojechać razem, pobrać się i złożyć wniosek na mnie jednakże przeraża nas wizja rozłąki, a co za tym idzie myślimy co zrobić by przetrwać ten okres jak najbardziej znośnie i doszły nas słuchy, że jest możliwość żeby narzeczona wyrobiła sobie biały paszport i te dwa lata oczekiwania, które przypadną mi spędzić razem w Polsce. Moje pytanie brzmi czy jest takie rozwiązanie w ogóle możliwe i co ze sponsorowaniem mnie jeśli narzeczona będzie na białym paszporcie ze mną w Polsce?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Narzeczona oczywiście może sobie wyrobić biały paszport, ale żeby Ciebie ściągnąć do USA musi mieć domicyl w Stanach i odpowiednie zarobki, żeby móc Ciebie sponsorować.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Co to znaczy "domicyl"? A jeżeli Jej matka zgodziłaby się mnie współsponsorować to zmienia coś to sytuację czy narzeczona również musi na miejscu w USA pracować i wykazywać odpowiednie dochody?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

A co z tym współsponsoringiem? On jakoś przyspiesza całą procedurę w sensie, że wniosek można składać od razu, a nie po czasie jak narzeczona zacznie wykazywać dochody i odpowiednie zarobki?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Nie przyspiesza.

W przypadku gdy narzeczona/zona nie bedzie miala dochodow to wspolsponsoring jest koniecznoscia.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Czyli jeżeli Jej matka by się nie zgodziła by wpółsponsorować to narzeczona/przyszła żona musiałaby pracować przez dany okres czasu by mieć odpowiednie dochody i dopiero wtedy mogłaby składać wniosek na mnie?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

przyspiesza tylko to ze Twoja przyszła żona szuka pracy a złożone dokumenty czekają na swoją kolej.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

to moze podpisac jej Mama czy ktos z ulicy. Wazne by mial odpowiednie dochody i chcial to podpisac. Dlatego nie pracujac w USA bedzie trudno o wize na pobyt staly.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Rozumiem, wielkie dzięki za Wasze odpowiedzi, bardzo mi się przydały :D

 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz