Jump to content

koko_dżambo

Użytkownik
  • Content Count

    64
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,880 profile views
  1. a zna ktoś nr telefonu czy maila gdzie można wysłać zapytanie o to czy została juz ustalona data na pobranie odcisków? wniosek o biały paszport zaakceptowany, pieniadze z konta pobrane
  2. przyjęłam nazwisko męża, miałam plan wypełnić wniosek starymi danymi (przed ślubem) ale po Waszych radach i uwagach zrobię tak jak wyżej radzicie i dzięki za pomoc coś mi się w głowie przejaśniło
  3. aktualny póki nie wyrobię nowego, " Dowód należy bowiem wymienić niezwłocznie, mimo że dokument traci ważność po czterech miesiącach od daty ślubu"
  4. no ok stan cywilny podam zamężna, a nazwisko? stan fizyczny jest taki że posługuje się starym dowodem , który jest jeszcze ważny miesiąc, czyli mam wpisać stare nazwisko ia stan cywilny zamężna? średnio leogicznie
  5. hej mam pytanie,wyszłam za mąż 20 października nie mam jeszcze aktu ślubu, nie zmieniłam dowodu itp., to jak mam się zajerestrować do loterii?z nowym nazwiskiem i stan cywilny mężatka? a co z danymi małżonka ? muszę go wpisywać? on posiada GC
  6. podepnę się pod temat, wyszłam za mąż 20 października nie mam jeszcze aktu ślubu, nie zmieniłam dowodu itp., to jak mam się zajerestrować do loterii?z nowym nazwiskiem i stan cywilny mężatka? a co z danymi małżonka ? muszę go wpisywać? on posiada GC .
  7. no ale potem nie będzie problemu w razie ewentualnego wylosowania? kiedy zmienię te dane?
  8. a ile czasu trwa obecnie cały proces uzyskanie obywatelstwa w stanie NY (mniej więcej) ?
  9. hej a ja za 2 tyg wychodzę za mąż, to lepiej teraz wypełnić wniosek do loterii czy po ślubie? przyszły mąż nie będzie wpisywany do wniosku bo ma zieloną kartę, to wypełnić wniosek teraz ze starym nazwiskiem czy po ślubie z nowym?
  10. czyli nowej loterii wizowej nie będzie? nie widzę żadnego wątku na forum w tym temacie
  11. dziękuję za odpowiedź! a czy w razie niepowodzenia w aplikacji o obywatelstwo, można taki wniosek składać ponownie? czy oprócz kwestii finansowych są jeszcze jakieś konsekwencje? fajnie by było mieć ten proces już "załatwiony", ale wiem, że to nie są proste rzeczy
  12. hej, we wniosku o obywatelstwo jednym z wymogów jest wypisanie swoich ostatnich pobytów w usa z ostatnich 5 lat, 30 miesięcy ma się być w usa, a co jeśli jest pół na pół (30 w us 30 w pl), a do tego jeden pobyt w pl dłuższy niż 6 miesięcy? czy jest teraz sens składać wniosek czy czekać aż ten przedłużony pobyt "wypadnie" z tego okresu 5 lat. Chodzi mi oto czy to są sztywne wymagania i bez nich ani rusz, czy jest miejsce na jakieś odstępstwa od reguły. Oprócz tych warunków, reszta wymogów jest raczej spełniona, podatki, brak popełnionych przestępstw itp.
  13. AniaG niech siostra stara się o wizę jeszcze raz! Na pewno jest dla Ciebe ważną osobą i nie dziwne, że chcesz ją mieć przy sobie! Próbujcie, przynajmniej będziecie wiedziały, że zrobione wszystko co się dało! A i nie przejmuj się demotywatorami na tym forum, jest ich kilku i zawsze jest wszystko na nie, nie, nie spróbujesz nie przekonasz się powodzenia
  14. w zasadzie to pewnie przyzwyczajenie do innych modeli i strach przed nieznanym haha
×
×
  • Create New...