Skocz do zawartości

Zdobywanie Zawodu Pielęgniarki W Usa

Jackie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Agula, co u Ciebie? :) Kiedy kończysz kurs?

Ja oprócz tego, że mam roboty co dzień od cholery, właściwie niewiele mogę napisać, prócz tego że zaczynam w końcu zdobywać trochę doświadczenia i w zasadzie nic mnie już w pracy nie jest w stanie przerazić B)

• 2 tygodnie później...

• Odpowiedzi 366
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A u mnie czas leci strasznie. Pomimo wielkiego strachu skonczylam semstr jesienny z srednia 4.0. Kurs skonczylam ale jeszcze nie przystepuje do egzaminow bo w polowie grudnia mialam operacje i jeszcze przez ok. 2 miesiace nie bede mogla swobodnie sie poruszac. Od wczoraj zimowy semestr. Angielski, matematyka - online no i ....Anatomia i Fizjologia. I jak poprzednio od rana do wieczora nad ksiazkami siedze :wacko:

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witajcie,

Dlugo mnie nie bylo, ale wreszcie sie zmobilizowalam do podejscia do NCLEX. Bardzo sie denerwowalam, bo komputer zakonczyl moj egzamin po 75 pytaniach, ale okazalo sie to dobrym znakiem, bo zdalam!. Wyslalam informacje do HR, ze zdalam i po 15 minutach zadzwonili, zeby sie umowic na rozmowe we wtorek. Bardzo potrzebuja RNs :-)

Jackie, dowiedz sie dokladnie o status tej szpitalnej szkoly. Najlepiej sprawdz akredytacje na stronie Board of Nursing swojego stanu i poszukaj na forach, bo mozesz miec pozniej klopoty. Np u nas w Georgii jesli procent zdajacych NCLEX z konkretnego programu spada ponizej 80, to zabieraja akredytacje. Byla tu taka sytuacja, ludzie w polowie programu nagle byli w kropce, a gdy szkola traci akredytacje, to moze byc trudno przeniesc kredyty do innej. Nie wiem, jak sie skonczylo, bo nie sledzilam sprawy. Badz ostrozna, u Was na pewno sa podobne zasady

Pozdrawam serdecznie i pewnie zajrze czasami na forum

Napisano

Wiem że temat był poruszany.

Sam pytałem.

Lecz zapytam jeszcze raz....

Czy łatwiej dostaje się wizę do USA jadąc do szkoły pielęgniarskiej? Po takie szkole musiałbym wrocic aby przedluzyc wize i zostac np na stałe?Taka szkoła kosztuje?Jesli tak,to ile?

Napisano

Nic mi nie wiadomo by szkoły pielęgniarskie dawały fory w przyznawaniu wizy studenckiej. Problem leży gdzie indziej - by w ogóle móc starać się o przyjęcie na pielęgniarstwo trzeba wpierw pokończyć różne kursy, tzw. prerequesites.

Kiedyś istniała specjalna wiza dla pielęgniarek, obecnie jest zniesiona. Z tego co mi wiadomo, trzeba by się starać o wizę H1B, ale do tego trzeba mieć przynajmniej BSN.

Szkoły kosztują b. różnie, musisz podać więcej szczegółów żeby podać ceny choć w przybliżeniu.

Napisano

Np szkoła pielęgniarska w Bostonie.

Choć właściwie pytam teoretycznie bo jestem w LO więc już nie bardzo szkoła pielęgniarska a studia droooogie....

Napisano

Chodziło o szczegółowe plany, a nie o miasto :) Ceny będą się różniły pomiędzy community colleges a prywatnymi szkołami, choć jako student międzynarodowy tak czy owak płacisz jak za woły. Community college daje możliwość podjęcia pracy jako RN (po zdaniu NCLEX) już po dwóch latach studiów, prywatne szkoły z reguły mają programy BSN i MSN - są nie tylko droższe ale i studiuje się dłużej.

W zasadzie można by kilometry pisać. Najlepiej poczytaj tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Nursing_in_the_United_States

Mogę podać ceny w moim CC - studenci międzynarodowi płacą 230 dolarów za godzinę kredytową, jest to samo czesne, za ksiązki i inne pierdoły typu praktyki płacisz oddzielnie. Godzin kredytowych podczas kursu pielęgniarskiego jest 71, nie licząc prerequisites. W szkole prywatnej zapłacisz kilkakrotnie więcej, zależy od szkoły.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dzieki Agula :P Chetnie pomoge, jesli bedziecie dziewczyny czegos potrzebowac. Teraz czekam na licencje i do pracy :P Jak Ci sie podoba praktyka w szpitalu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...