rybka Napisano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2008 No to szybko znalazlas wspolsponsora. A z mojego doswiadczenia to powiem, ze i tak polowe zabierzesz niepotrzebnych rzeczy a te co by sie przydaly to zostana w Polsce.
sly6 Napisano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2008 ankam Ona miala zlozona petycje przez Polske i pewnie dlatego tak wyszlo szybko,jak wiesz nie ktorzy moga tak skladac papiery.
ankam Napisano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2008 no tak wiem... ale z roznych postow itd. wynikalo ze to pare miesiecy a nie pare tygodni i dlatego sie zdziwilam... szczegolnie, ze daja mniej niz 2 tygodnie na skompletowanie wszystkich dokumentow itd.
MMagdalena Napisano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2008 Zrobiłam dzis badania. I znow nie moge uwierzyc jak szybko to poszlo. RTG i pobranie krwi w pol godziny. Wybralam 2 przychodnie blisko siebie w Srodmiesciu i udalo sie wspaniale - bez kolejek. W obu przypadkach, kiedy powiedzialam, ze to do wizy, od razu wiedzieli o co chodzi, poprosili o moj paszport, i wzieli odpowiednie oplaty. Jutro odbiore wyniki po 13, a o 17 jestem juz umowiona z lekarzem. W miedzyczasie, chwala Bogu, znalazlam karte szczepien ze szkoly i nawet moja ksiazeczke zdrowia dziecka.
Freya Napisano 25 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2008 Witam Was serdecznie, czy ktoś z Was także miał tak szybkie wezwanie na rozmowę z konsulem w Polsce (około 2 tyg.) po złożeniu podania o wize imigracyjną, jak w przypadku MMagdaleny???
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.