pawel.majewski Napisano 12 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2008 Witam, Ostatnio zaczęła nurtować mnie jedna rzecz, otóż czy jest możliwość zawarcia związku małżeńskiego z obywatelką USA będąc w Stanach na wizie turystycznej? (Czy trzeba wrócić do kraju i występować o wizę narzeczeńską?) Czy śluby tzw. expresowe (np. w Las Vegas) mogą być zawarte między obywatelem USA a obcokrajowcem i czy są one tak samo ważne jak te zawarte w sposób "normalny"? Pozdrawiam wszystkich i proszę o odpowiedź
Jackie Napisano 12 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2008 Ostatnio zaczęła nurtować mnie jedna rzecz, otóż czy jest możliwość zawarcia związku małżeńskiego z obywatelką USA będąc w Stanach na wizie turystycznej? (Czy trzeba wrócić do kraju i występować o wizę narzeczeńską?) Można, ale w razie pytań podczas interview musisz twierdzić że nie wjechałeś do USA z zamiarem zalegalizowania stałego pobytu. Czy śluby tzw. expresowe (np. w Las Vegas) mogą być zawarte między obywatelem USA a obcokrajowcem i czy są one tak samo ważne jak te zawarte w sposób "normalny"? Pod względem prawnym ślub w Las Vegas nie różni się niczym od "normalnego".
sly6 Napisano 12 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2008 Najpierw musisz sie dowiedziec czy majac 17 lat bedziesz miec taka mozliwosc oraz czy Twoja wybranka podobnie bedzie miala takie prawo...
pawel.majewski Napisano 12 Lutego 2008 Autor Zgłoś Napisano 12 Lutego 2008 Jeśli już miałoby to dojść do skutku to będę pełnoletni SUUUUPER dzięki
sly6 Napisano 12 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2008 To jak bedziesz pelnoletni to moze sie zmienic prawo oraz okres oczekiwania na pobyt staly,radze Ci zwrocic sie z tym pytaniem jak juz bedziesz wiedzial na 100% co do slubu .
zdezorientowana Napisano 19 Lutego 2008 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2008 Ja tak wzielam slub, ale zielonej karty jeszcze nie mam... narazie jestem na etapie wysylania papierow, tak wiec dluga droga przede mna! Dam znac jak moja sprawa sie zakonczy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.