Skocz do zawartości

Kopia Formy I-94

angie13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tego sie domyslalam ,tylko nadal nie wiem co mam wpisac w rubryce pytajacej o status.:) Moj narzeczony mowi zeby poczekac do slubu i potem czekac na ta forme a jak dostane to wyslac wszystkie aplikacje do USCIS.

• Odpowiedzi 34
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Tego sie domyslalam ,tylko nadal nie wiem co mam wpisac w rubryce pytajacej o status.:) Moj narzeczony mowi zeby poczekac do slubu i potem czekac na ta forme a jak dostane to wyslac wszystkie aplikacje do USCIS.

Napisze dokladniej. Slub nie zmienia Twojego statusu!!! Wyslecie papiery do urzedu - kaza Wam doslac kopie I94 o ile w ogole Wam przyjma dokumenty. W koncu w nich trzeba wpisac numer tegoz I94. Nawet jezeli przyjma i dostaniecie pismo o doslanie tego, to bedziecie miec okreslony czas na doslanie tego. Co zrobicie jak czekanie si wydluzy i w ciagu tego okresu ( juz nie pamietam czy to jest 30 dni czy 90)??? Pieniedzy za przyjete dokumenty nikt Wam nie zwroci!!! Sprawa bedzie oddalona, bo nie bedziecie wstanie odpowiedziec na ich zadanie doslania dokumenty i pozostanie Wam wydanie kolejnego tysiaca dolarow na zlozenie dokumentow.

W rubryce wpisz "visitor".

Wyslij najpierw dokkument o kopie I94 i dopiero pozniej wyslij reszte dokumentow.

Narzeczonego pod kapcia i postawic na swoim :D W koncu nikt tutaj Ci zle nie zyczy :)

Moj maz tez przed slubem myslal, ze wszystko szybko i przyjemnie i slub z nim zmieni wszystko. Zreszta podobnie wszyscy moi znajomi mysleli, ze po slubie to ja od razu legalnie jestem, ze to automatycznie wszystko sie dzieje. Jakie zdziwienie bylo, ze nie dosc, ze trzeba zaplacic to jeszcze jechac na "przesluchanie" :D

Napisano
Moj maz tez przed slubem myslal, ze wszystko szybko i przyjemnie i slub z nim zmieni wszystko. Zreszta podobnie wszyscy moi znajomi mysleli, ze po slubie to ja od razu legalnie jestem, ze to automatycznie wszystko sie dzieje. Jakie zdziwienie bylo, ze nie dosc, ze trzeba zaplacic to jeszcze jechac na "przesluchanie" :)

Nie oni pierwsi i nie ostatni :) Amerykanie, przyzwyczajeni do bezproblemowego załatwiania spraw urzędowych, prawie zawsze są w szoku gdy okazuje się ile certolenia sie jest z USCIS.

Napisano

Jackie zmieni sie jej status z wolnej na zamezna ;)

angie13 tak jak napisaly dziewczyny wyslanie papierow dopiero cos daje bo sam slub nic .

Napisano

Ja oczywiscie to rozumiem.Dziekuje slicznie za wasza pomoc!!!Domyslam sie ,ze w takim razie musze wpisac w statusie nielegalna????Czy cos w rodzaju"w trakcie zmiany statusu"?

Jeszcze raz bardzo dziekuje!!

Napisano

Jak juz napisalam, wpisz visitor.

Jedni mowia zeby wpisywac tak inni, ze out of status i zaznaczaja, ze to drugie nie wyglada dobrze. Ja w kazdym formularzu wpisywalam visitor i bylo ok (tez troche przesiedzialam wize).

Napisano

Agula tylko ze nie wiadomo ile Ona jest nielegalnie w USA a druga sprawa Ty mialas troche inna sprawa i raczej nie staralas sie o kopie I-94.Moze cos Karina doradzi jak kto napisac aby bylo dobrze.

Napisano

Wize przesiedzialam i juz bedac nielegalnie staralam sie GC. Wiec sytuacja raczej sie nie rozni.

W jednym z poprzednich watkow ktos sie pytal jaki status wpisac. NIkt nie odpowiedzial na 100%. Bylo, ze to niepoprawnie a znowu inne "brzydko"wyglada. Wpisywalismy we wszystkich papierach visitor i nie bylo z tym problemow.

Mysle czy tez wydaje mi sie, ze przy wydawaniu kopi I94 nikt nie bedzie wnikal co i jak. Bedzie zle wypelniony? Odesla jej z czekiem podanie. Lepiej tak niz wysylac papiery o GC bez jakiejkolwiek kopi I94

I to ile jest nielegalnie nie ma znaczenia przy ubieganiu sie o Zielona Karte. Nie robmy z starania sie o kopie I94 niewiadomo jakiego problemu. Sam proces juz na tyle jest stresujacy, ze nie ma co robic dodatkowego wielkiego halo.

Napisano

Sly i Agula dziekuje wam bardzo za okazana mi pomoc.Nigdy nie bylo w moim zamiarze wysylania dokumentow bez formy I94.Powinnam wyslac o jej kopie jak najszybciej bo slyszalam ze czeka sie od 3 do 6 miesiecy.(sprawdzilam na stronie USCIS.Musze jeszcze tylko przekonac o tym mego narzeczonego :) On nie chce ryzykowac i chce porozmawiac z adwokatem :)

Jeszcze raz dziekuje bardzo ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...