Reniia Napisano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2008 Cześć. Tydzień temu ja i moje dzieci otrzymaliśmy wizę emigracyjną. Mojemu mężowi odmówiono ze względu na przeszłość kryminalna. Możemy starać się o waiver. Po moim wyjeździe do USA muszę przysłać mu kopię zielonej karty. i co dalej? Jeśli ktoś zna taką sytuacje i mógłby mi wyjaśnić jak należy to załatwić? Jakie należy złożyć dokumenty? Proszę o pomoc.
karina Napisano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2008 Sama kopia green card to tylko wstep. Dalej trzeba zlozyc odpowiednie dokumenty wraz z uzasadnieniem dlaczego takowy waiver powinien byc mu przyznany i - ze wzgledu na przeszlosc Twojego Meza - moga byc wymagane tez dokumenty wspomagajace. Cala sprawa jest niestety trudna, bo rzad amerykanski boi sie osob z przeszloscia kryminalna. Nie wiem kto byl waszym sponsorem ani za co byl karany Twoj maz, ale generalnie tego typu waivery sa dosc ciezkie.
Matthew Victor Napisano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2008 Czesc. Nazywam sie Matthew Victor i jestem Amerykaninem, ktory przez ostatnie 18 lat sprawowal funckcje diplomaty-konsula do spraw wizowych. Obecnie pracuje jako niezalezny kontraktor do spraw wizowych w Berlinie. Chetnie pomagam w tej sprawie. Prosze o kontakt emailowy: *** Pierwsza konsultacja za darmo.
karina Napisano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2008 Tylko adwokat licencjonowany w USA moze udzielac porad prawnych Tym bardziej jesli chcesz od kogos za to pieniadze :-) I nie ma czegos takiego jak "niezalezny kontraktor do spraw wizowych". Powinienes to wiedziec Panie 'konsulu' W USA nazywa sie to agencja, a nie 'niezalezny kontraktor do spraw wizowych' Mam nadzieje, ze tego typu ogloszenia znikna stad szybko. Czego to ludzie nie wymysla zeby od kogos wyciagnac pieniadze...
Matthew Victor Napisano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2008 TO NONSENS. JEST SPORO FIRM KTORE ZAJMUJE SIE SPRAWAMI WIZAMI, I NIE TYLKO KANCELERIA. JEST 100% LEGALNIE. PIERWSZA KONSULTACJA ZA DARMO NAWET. I W PEWNYM SENSIE MOJA RADA JEST O ILE LEPSZA NIZ RADA OD ADWOKATKI, BO WIEM DOKLADNIE JAK WYGLADA PROCEDURA W KONSULATCIE.
Jim Beam Napisano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2008 a dlaczego pan tak wrzeszczy, panie "konsul"?
Agula Napisano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2008 To, ze znasz procedury nie oznacza, ze znasz prawo. A tak w ogole plyta Ci sie zaciela, ze tak w kazdym poscie sie powtarzasz? Mam nadzieje, ze zostaniesz zbanowany. Tutaj tak nie ma, ze oglaszasz swoje uslugi.
karina Napisano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2008 TO NONSENS. JEST SPORO FIRM KTORE ZAJMUJE SIE SPRAWAMI WIZAMI, I NIE TYLKO KANCELERIA. JEST 100% LEGALNIE. PIERWSZA KONSULTACJA ZA DARMO NAWET. I W PEWNYM SENSIE MOJA RADA JEST O ILE LEPSZA NIZ RADA OD ADWOKATKI, BO WIEM DOKLADNIE JAK WYGLADA PROCEDURA W KONSULATCIE. Gdybys wiedzial jak wyglada procedura w konsulacie to bys wiedzial, ze konsulat nie wydaje waiverow. Zadne firmy, ktore nie sa law office nie sa legalne w udzielaniu porad prawnych, i gdybys pracowal w konsulacie to bys o tym wiedzial. Tym bardziej czerpanie zyskow z rzekomych porad prawnych jesli ktos nie jest adwokatem jest karalne i tez bys o tym wiedzial gdybys kiedykolwiek mial stycznosc z konsulatem. Pokaz mi przepis, ktory mowi, ze legal advice moga udzielac osoby nie majace law degree/bedace licensed to practice law. W pewnym sensie rada adwokata jest lepsza niz Twoja, bo on zna prawo, a ty nie. On moze reprezentowac klienta, a Ty nie. I ciezko mi uwierzyc, ze ktos sie da nabrac na twoje ogloszenie.
Reniia Napisano 29 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2008 Naszym głównym sponsorem była moja mama a wspomagającym brat. Obydwoje mają obywatelstwo amerykańskie. Mój mąż miał wyrok w zawieszeniu za wręczenie łapówki. Dziękuje za odpowiedz i proszę o dalsze informacje.
Jackie Napisano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2008 Dalsze informacje na wiele się nie przydadzą bez adwokata, bo sami tego nie załatwicie. Z tego co mi wiadomo łapówka to tzw. crime involving moral turpitude. "Crime" to przestępstwo, "moral turpitide" to pojęcie prawnicze znane w USA (i chyba tylko tam) które oznacza tyle, że osoba popełniła czyn niezgodny z uznanymi społecznie standardami moralnymi.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.