ann-1987 Napisano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2008 w tej chwili nie mam pobytu stałego, mój narzeczony do obywatelstwa ma 3 lata czy ja będąc tutaj tak długo nielegalnie, dostane po ślubie (już z obywatelem USA) zielona karte czy grozi mi deportacja na okres 10 lat?! prosze o pomoc!!!
sly6 Napisano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2008 Jak sie przepisy nie zmienia,twoj narzeczony dostanie obywatelstwo i papiery przyjmie urzad imigracyjny to powinnas dostac GC bo o tym sie dowiesz po rozmowie z urzednikiem.
ann-1987 Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2008 ale jakie są właśnie szanse?? 50%? 80%?
Jackie Napisano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2008 Szanse czego? Jak małżeństwo będzie prawdziwe (nie tylko dla papierów), wszystkie dokumenty poprawnie wypełnione, a jedynym Twoim przewinieniem przesiedzenie wizy i nielegalna praca, to ile przepisy sie nie zmienią, to urzędnik nie będzie miał powodów by odmówić Ci GC. Nigdy nie ma 100% gwarancji, ale nie słyszałam jeszcze o wypadku by komuś nie przyznano GC bo tak sie urzędnikowi podobało.
ann-1987 Napisano 1 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 1 Maja 2008 małżeństwo jak najbardziej prawdziwe! miałam na myśli właśnie tego urzędnika, kiedyś slyszałam, że czasami mimo tych warunków, ślubu... itd dają deportacje a jak byłam u prawnika amerykańskiego to z kolei naciagnął nas bardzo pieniężnie i jego rada była taka żeby zostać i poczekać na GC a nielegalna praca.... jak mogą to udowodnić? ja siedze w domu i mam zamiar isc do szkoły... to jak im pokaze kredyty to chyba bedzie dobry dowod na to ze nie pracowalam łamiac prawo! ???
Gucio Napisano 4 Maja 2008 Zgłoś Napisano 4 Maja 2008 W sumie to chyba nie powinno byc problemow. W takiej sytuacji jak Ty jest duzo ludzi w USA i jesli sie nic nie pokomplikuje to normalnie jako zona obywatela USA dostaniesz GC. To ze pracujesz i bedziesz pracowac nielegalnie to kazdy urzednik jest tego swiadomy, bo zyc z czegos trzeba.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.