konczynka23 Napisano 6 Maja 2008 Zgłoś Napisano 6 Maja 2008 Hello:) ja fajnie, że jest takie forum... czy ktoś leci 17.06.2008 przez Chicago do San Francisco??????:) troche się obawiam, bo to moj pierwszy lot w życiu i w dodatku całkowicie sama lecę, jestem niepełnoletnia i nie wiem, jak w koncu wygląda ta przesiadka w Chicago, czytalam inne posty, ale jakies rozbieżne informacje są...i nie wiem w koncu, czy starczy mi 1h 45min...heh, i skąd będę wiedziała gdzie i w którą kolejke, czy coś takiego, mam wziąść żeby dostać sie do terminalu 1 z 5...może to beznadziejne pytania, ale naprawdę się "pękam" trochę.. pozdr
Jackie Napisano 6 Maja 2008 Zgłoś Napisano 6 Maja 2008 Tu masz mapkę lotniska, jest zaznaczone jak biegnie kolejka (czerwona linia): http://www.flychicago.com/ohare/parkingohare/pdf/ORDLots.pdf Nazywa się to Airport Transit System (ATS), szukaj napisów ze strzałkami i idź za nimi, znajdziesz bez problemu. Czasem trzeba użyć windy, ale nie pamiętam dokładnie gdzie. http://www.flychicago.com/ohare/groundtran...e/atsohare.shtm I niech Ci do głowy nie przyjdzie próbować iść pieszo (bo to w sumie niedaleko) - z terminalu 5 NIE DA się dojść na piechotę do reszty terminali.
Joanna.En Napisano 10 Maja 2009 Zgłoś Napisano 10 Maja 2009 proszę o pomoc... W wakacje lecę do Miami i mam wpierw przesiadkę we Frankfurcie, a później w Chicago... Po zmianie rozkładu lotów okazało się, że z 3h pozostały mi w Chicago na przesiadkę tylko 2h. Usłyszałam niedawno od znajomego, że chyba jestem sprinterką jeśli myślę, że zdążę na lot do Miami :Pf... I tutaj proszę o opinie czy to jest realne, że w 2h uda mi się przesiąść? Do Chicago lecę liniami American Airlines i do Miami również. Czy jeśli się nie wyrobię z powodu kolejek do immigration i z nadawaniem ponownie bagażu to przebukują mi bilet na następny lot?...
sly6 Napisano 10 Maja 2009 Zgłoś Napisano 10 Maja 2009 Jak lecisz trasa Europa-USA-Miami AA to Ci przebukuja wrazie czego bilet na nastepny lot
Joanna.En Napisano 10 Maja 2009 Zgłoś Napisano 10 Maja 2009 Dokładnie to lecę Warszawa->Frankfurt LOT Frankfurt->Chicago AA Chicago->Miami AA No to jak przebukują to dobrze... spokoj nastanie w mojej głowie
Niras Napisano 10 Maja 2009 Zgłoś Napisano 10 Maja 2009 Nie straszcie mnie tym lotniskiem, bo o ile do USA mam 2 przesiadki po 2 godziny, to spowrotem mam jedną przesiadkę w Chicago na którą mam 1 godzinę i 15 minut. Na szczęście z 6 lotów, 5 jest z AA więc jeśli mówicie rację to najwyżej mi przebukują.
sly6 Napisano 10 Maja 2009 Zgłoś Napisano 10 Maja 2009 Niras z powrotem masz brak rozmowy z urzednikiem imigracyjnym wiec ten czas powinien Ci starczyc
bobot48 Napisano 12 Maja 2009 Zgłoś Napisano 12 Maja 2009 A moze ktos przesiadał sie w Zurichu? Bo mam lot do NYC z przesiadką w Zurichu. Jak tam lotnisko? ,,Przyjazne" że tak powiem?
sly6 Napisano 12 Maja 2009 Zgłoś Napisano 12 Maja 2009 Jak narazie nikt sie nie zgubil przyjazne lotnisko
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.