Magnum Napisano 18 Maja 2008 Zgłoś Napisano 18 Maja 2008 Ogólnie duzo ludzi jest negatywnie nastawionych z powodu tego ze jestes imigrantem. Oczywiscie to tez zalezy gdzie trafisz bo np. w NYC bedzie to mniej widoczne niz na wsi w Arizonie albo w Barrow, AK (lol ) ale na pewno nie jest rozowo.
gabrielangel Napisano 18 Maja 2008 Zgłoś Napisano 18 Maja 2008 Opieram sie na opiniach z filmu " Zabawy z bronia" , Oglądałas? Tam pokazywali że w USA prawie każdy poszukiwany to jest czarny! Ludzie maja obsesje ponoc że padną ofiarą czarnego..., czarny włamie sie do domu, czarny ich zabije, ... niezaleznie od klasy spolecznej , od niczego wszyscy tam wg autora boją sie czarnych Ja sie boje tego autora ;(
KB Napisano 18 Maja 2008 Zgłoś Napisano 18 Maja 2008 ola27, jesli bedziesz miala szanse to polecam wybrac sie do Savannah, GA. Tam poczujesz troche tej europejskiej atmosfery ze spacerami po ulicach i fajnymi kafejkam oraz piekna, stara architekturai. Poza oczywiscie goraca, poludniowa atmosfera.
SantaCruz Napisano 18 Maja 2008 Zgłoś Napisano 18 Maja 2008 ola27, jesli bedziesz miala szanse to polecam wybrac sie do Savannah, GA. Tam poczujesz troche tej europejskiej atmosfery ze spacerami po ulicach i fajnymi kafejkam oraz piekna, stara architekturai. Poza oczywiscie goraca, poludniowa atmosfera. polecam miasteczko NEW CASTLE w stanie Delaware, rewelacja... architektura z 17, 18, 19 wieku, do tego mozna przespacerowac sie deptakiem nad zatoka. Uliczki jak w jakims starym europejskim miescie. Naprawde cudowny klimat jak nie w USA.
Jackie Napisano 18 Maja 2008 Zgłoś Napisano 18 Maja 2008 polecam miasteczko NEW CASTLE w stanie Delaware. rewelacja... architektura z 17, 18, 19 wieku, do tego mozna przespacerowac sie deptakiem nad zatoka. uliczki jak w jakims starym europejskim miescie. naprawde cudowny klimat jak nie w USA. Takich miejsc jest całkiem sporo, więc nie można pisać że jest "nie jak w USA" bo to JEST USA
ola27 Napisano 19 Maja 2008 Zgłoś Napisano 19 Maja 2008 ooo, dzieki, postaram sie wybrac! szkoda ze nie jest to w usa standardem, na prawde jest ta jedna z najwazniejszych rzeczy ktora sprawia ze tesknie za europa
Jackie Napisano 19 Maja 2008 Zgłoś Napisano 19 Maja 2008 We wcześniejszych postach ktoś pisał że w gangach białych jest bardzo mało, w tym filmie tak powiedziano .Oskarżyłaś mnie że jestem trolem, więc podaje argumnty skąd mam takie opinie. Sęk w tym że Twoja opinia jest z sufitu. To że w gangach są prawie wyłącznie czarni i Latynosi NIE OZNACZA że wszyscy czarni i Latynosi są w gangach. Z wyjątkiem zatwardziałych obłąkańców (których nie brak w żadnym kraju), nie spotkałam się jeszcze z tym, by biali na widok kogokolwiek o ciemniejszej skórze uciekali z krzykiem. ooo, dzieki, postaram sie wybrac!szkoda ze nie jest to w usa standardem, na prawde jest ta jedna z najwazniejszych rzeczy ktora sprawia ze tesknie za europa Ola, mieszkasz w okolicach Chicago? Przejdź się do Evanston, Oak Park, Riverside (raczej same domki, tzw. downtown trochę na wyrost, ale okolica super - jak w lesie) i, trochę dalej niestety, do Naperville. Ładne jest też podobno w Wheaton, choć nie byłam sporo się nasłuchałam.
ola27 Napisano 20 Maja 2008 Zgłoś Napisano 20 Maja 2008 dzieki Jackie! tak, mieszkam niedaleko chicago - dokladnie w Palatine. Bylam w evanston, oak park, podobnie tez jest w lake forest, pieknie, ale to nie to:) no cos za cos, nigdzie nie jest idealnie. Trzeba po prostu znalesc swoje miejsce na ziemi. Jestem niestety ciagle na etapie "poszukiwan"
Hordeman89 Napisano 21 Maja 2008 Zgłoś Napisano 21 Maja 2008 To czy w Stanach wszystkie nowo budowane domy są stawiane na bazie szkieletu drewnianego czy są też domy budowane techniką taką jak w Polsce? Przeglądając internet natrafiłem na forum skyscraperpage.com, są tam dziesiątki wątków ze zdjęciami amerykańskich i kanadyjskich miast i są miejsca w USA które wyglądają naprawdę tragicznie. W ogóle budynki jednorodzinne w Stanach wydają mi się strasznie tandetne...
katlia Napisano 21 Maja 2008 Zgłoś Napisano 21 Maja 2008 Wszystko zalezy ile chcesz zaplacic. Masz malo pieniedzy, to "tandetny" dom z ktorego i tak sie wyprowadzisz za piec lat ma duzo sensu. Masz duzo pieniedzy, to i tak zatrudnisz architekta i zbudujesz to co chcesz jakiakolwiek technika ktora chcesz. Odpowiadajac na twoje pytanie - oczywiscie ze sa tu domy budowane 'technika taka jak w Polsce' (czesto nawet lepsza!) -- chociaz akurat jezeli mieszkasz gdzies na poludniu gdzie temperatura nie spada nizej niz 10 stopni to nie ma sensu, lub w miejscach gdzie sa trzesienia ziemi to jest wrecz niebezpieczne.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.