sly6 Napisano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2008 Casey to dobrze ze napisales ze Cie wyrolowal Polaczek bo takie osoby spotkasz w kazdej Narodowosci i nie ma madrych na kogo trafisz..czasami ludziom sie udaje a czasami nie... a co do tego ze NIGDY to bym uwazal bo pamietaj o tym ze nie kazdy taki jest a po drugie chyba nie chcesz aby ktos tak Ciebie widzial ze Ty komus serce a On Tobie nie wierzy ,to jest najgorsze co moze byc...
Casey Napisano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 16 Czerwca 2008 Troszkę źle się wyraziłem lub Ty źle to odebrałeś Miałem na myśli to że już NIGDY nie będę załatwiał pracy przez Polaka oraz nie będę pracował u Polaków. Wiem że nie wszyscy tacy są ale wolę dmuchać na zimne,bo wiesz od Norków nie było ciężko wrócić-mama zarezerwowała mi bilet na prom za parę zł,wsiadłem w autko i po sprawie. Jak mnie ktoś wysiudra w US to będzie kłopot. Pozdrawiam wszystkich uczciwych
ewa k Napisano 19 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2008 dziekuje wszystkim za swoje opinie ,bardzo mi pomogly . pozdrawiam
toza774 Napisano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2008 Nie podoba mi się Wasz "polaczkowy" rasizm - jak jesteście Polakami to jak możecie innych nazywać "polaczkami" nawet jeżeli to szuje które oszukują innych Polaków. Oszukać to Was może każdy bez względu na narodowość - ograniczone zaufanie to trzeba mieć do każdego kogo się nie zna. W dodatku akurat ja mam trochę odwrotne doświadczenia - od czasu do czasu współpracuję internetowo z kolegą z L.A. i jeszcze nigdy mnie nie oszukał, zawsze za wykonaną pracę zapłacił i jak trzeba było coś dopłacić to dopłacał. Więcej szacunku do ludzi z kraju z którego pochodzicie ! ps/edit: oczywiście kolega w L.A. jest Polakiem mieszkającym od kilku lat w USA.
Jackie Napisano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2008 Więcej szacunku do ludzi z kraju z którego pochodzicie ! Dla samej zasady? Powiedz to Polakom którzy oszukują rodaków. Niestety, opinie takie jak wyżej nie wzięły się znikąd. W Chicago jest takie powiedzenie wśród Polonii - jak cię Polak nie okradnie to już ci pomógł. Na pewno nie jest to reguła (mój mąż pracował u Polaka i sobie chwalił). Tym niemniej przykro.
toza774 Napisano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2008 Mam na myśli szacunek na starcie, a nie od razu z góry zakładanie, że "nigdy nie pracuj u Polaka" etc. Krzywda zawsze jest głośniejsza - wystarczy 10% oszustów, żeby zszargać opinie 90% uczciwych. I naprawdę nie nazywajmy siebie "polaczkami", nigdy - to poniżające dla Polski, jaka by one nie była.
Jackie Napisano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2008 I naprawdę nie nazywajmy siebie "polaczkami", nigdy - to poniżające dla Polski, jaka by one nie była. Polaczek to nic innego jak Polak cwaniaczek, w żaden sposób nie odnosi sie to wszystkich Polaków, więc nie przesadzaj. Nie widzę nic poniżającego w nazywaniu rzeczy po imieniu. Polacy pracodawcy słyną z przekrętów. Oczywiście że nie robią tego wszyscy. Nikt tego nie twierdzi.
Casey Napisano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2008 Nie podoba mi się Wasz "polaczkowy" rasizm - jak jesteście Polakami to jak możecie innych nazywać "polaczkami" nawet jeżeli to szuje które oszukują innych Polaków. Czyli nie ważne jaką ktoś jest szuja trzeba mieć szacunek? Gratuluje pozytywnego myślenia Poza tym jak byś czytał dokładnie to byś zauważył że moja wypowiedź nie odnosi się do wszystkich. A po trzecie to taka jest niestety prawda,Polak za granicą TYLKO szuka okazji by wy***ać swojego rodaka.Okrutne ale prawdziwe. Pozdrawiam*
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.