asiulaa Napisano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2008 hej , może ktoś mi powie jak to jest z jedzeniem? no wiem że niby nie mozna ale ja mam zamiar wziąść kilka suchych zupek, a dokładnie chodzi o takie typu instant jak barszczyki knora, skoro juz to zabieram to gdzie lepiej to wrzucic? do podręcznego czy do duzej walizy?
Isabela83 Napisano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2008 Nie mozna przewozic np. wedlin, chociaz ja za kazdym razem miałam jakas sucha kiełbaske zakamuflowana Do zupek makaronowych chyba sie nie czepiaja, choc ja nie przyznawałam sie do ich przewożenia w formularzu, ktory wypełania sie w samolocie, wpisywałam natomiast chleb i sery i nigdy z tego powodu nie maialm problemow, jedzenia nigdy nie przewoziłam w bagazu podrecznym, bo szkoda mi było miejsca.
hopa Napisano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2008 Dokladnie, zupki czy tez slodycze przewozilam, ale nie zaznaczalam w formularzu, ze je mam
tomash123 Napisano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2008 ja wczoraj wyladowalem w stanach i udalo mi sie przejsc bez kontroli. Z tego co czytalem na roznych forach to mozna przewozic jedzeni zamkniete fabrycznie np. zupki instant. Szczerze powiedziawszy oni czepiaja sie bardziej miesa i wszystkiego co z tym zwiazane. Jezel juz cos przewozisz to lepiej skrzetnie to ulokowac w duzej torbie.
diver Napisano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2008 A jak jest z przewozem alkoholu ? Czy to prawda ze mozna przewiezc 1 litr (np.wodka) ? Zastanawiam sie gdzie to spakowac, raczej do podrecznego prawda ? Zamierzam tez wziasc jakies zupki, herbaty itp., slyszal ktos zeby sie czepiali takich rzeczy ? Pozdr
katlia Napisano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2008 Zupki, herbaty itp beda taniej na miejscu. A jezeli chodzi o alkohol to do bagazu recznego mozesz wziac tylko i wylacznie te zeczy kupione w duty free.
diver Napisano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2008 Hmm, a w bagażu głównym mozna przewiezc butelke wodki ? Gdzies czytalem ze do 1 litra mozna, ale o tym ze tylko zakupiona w duty free to nie slyszalem.
sly6 Napisano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2008 Mozesz ta wodke przewiesc w bagazu jesli to kupisz przed samym wylotem bo mozesz tez kupic w sklepie na lotnisku
katlia Napisano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2008 Mozesz ta wodke przewiesc w bagazu jesli to kupisz przed samym wylotem bo mozesz tez kupic w sklepie na lotnisku Na lotnisku, to znaczy w duty free -- PO przejsciu przez kontrole...
diver Napisano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2008 Problem w tym ze w duty free nie kupie takiej wodki jaka musze dla kogos przywiezc Chyba ja poprostu wpakuje do glownego bagazu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.