never44 Napisano 10 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2008 czy wiecie gdzie są jakieś ciekawe salony bądź komisy z sukniami ślubnymi w Chicago? i orientujecie się w jakich cenach
Jackie Napisano 10 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2008 http://www.google.com/search?hl=en&q=b...G=Google+Search Ceny będą od nawet 100 dol. jak trafisz na wyprzedaż tańszych modeli, do kilku tysięcy.
ola27 Napisano 11 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2008 ja wlasnie zamowilam moja suknie w chicago - wiec jak chcesz cos wiecej to pytaj. wiekszosc sukien to koszt ok 1000 plus przerobki. ja mieszkam niedalego schaumburga i tam jest kilka wielkich salonow, ale ostatecznie wybralam sukienke w malym saloniku w chicago. jeszcze zalezy jaki styl lubisz, generalnie suknie amerykanskie sa troche w innym stylu niz europejskie, jakies takie "ksiezniczkowe" ale tez cos mozna wybrac fajnego aha, i wez pod uwage ze na sukienke sie czeka 3- 4 miesiace - no chyba ze maja ten model i ten rozmiar na miejscu - to tylko czas na przerobki. mojego rozmiaru oczywiscie nie mieli - najmniejszy jaki tu robia - wiec czekam - a pozniej bede jeszcze przerobki - zwezanie, skracanie itp zycze milych przygotowan, gdzie slub? [
KB Napisano 12 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2008 A ja moja kupilam "z wieszaka" za $300 Za wszystko placila ciocia mojego meza, ktora najpierw powybierala mi do przymiarki takie drogie, "ksiezniczkowate" jak to fajnie okreslila ola. Sama sobie pobuszowalam i znalazlam bardzo ladna w stylu Empire. Jesli nie chcesz wydawac jakis wiekszych pieniedzy to na pewno znajdziesz cos tanszego w zasobach salonu. Co do adresow, to nie znam Chicago, wiec nie pomoge. Dobrej zabawy
never44 Napisano 15 Lipca 2008 Autor Zgłoś Napisano 15 Lipca 2008 hej dziewczyny dzieki wielkie za pomoc, slub w Polsce ale mam okazje pobyc troszke w Chicago i myslalam ze moze tam cos znajde fajnego ale pewnie pozostane przy wyborze sukni w Polsce )
KB Napisano 15 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2008 W Polsce suknie nie sa tanie ale pewnie mozna cos znalezc w przyzwoitej cenie. Jesli masz troche czasu, to mysle ze warto poszukac w Chicago, bo moze cos znajdziesz co Ci pasuje i bedzie niedrogo. Powodzenia
ola27 Napisano 18 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2008 KB, niestety te "ksiezniczkowate" przewaznie sa wlasnie tanie:) jak dla mnie wygladaja tandetnie (nie wszystkie!). W polsce jest wiecej, prostych, skromniejszych, za to z pieknymi koronkami ale przewaznie drozsze!
Jackie Napisano 18 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2008 Ślubu kościelnego nie brałam, ale bywałam na cudzych i wszystkie panny młode które brały ślub w Polsce narzekały, że do kupienia jest tylko tandeta, a te ładniejsze i skromniejsze kiecki są masakrycznie drogie - identycznie jak Ty piszesz o USA Jak interesuje Cię coś naprawdę wyjątkowego, to poszukaj dobrej krawcowej i poszperaj przed tym w sklepach vintage. Może uda Ci sie nabyć ładne koronkowe firanki lub serwetki czy obrusy (to nie żart) z których można zrobić prawdziwe cudo, skoro tak podobają Ci się piękne koronki. Tu jest przykład takiego czegoś, autorka szyje takie sukienki, tyle że ceny gotowych kiecek są wysokie: http://www.janastarr.com/photo.html A tak w ogóle to spróbuj poszperać w vintage thrift shopach. Można trafić na prawdziwe okazje - niestety, z reguły dochodzi do tego cena czyszczenia i drobnych napraw. O ile oczywiście pasuje Ci pomysł kupowania starej sukienki, wiem że wiele kobiet chce nowe.
sly6 Napisano 18 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2008 Koronki sa drogie bo jednak to robota reczna a jak dobrze zrobione to wtedy cena jest i wyzsza
ola27 Napisano 18 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2008 Jackie, to one widocznie nie chodzily po sklepach w usa wiem ze kolezanki w PL tez narzekaja, ze drogo ze cos tam, ale to bardziej taka ich natura pisze o zwyklych sukienkach i salonach, nie recznie haftowanych koronkach. popatrz na kolekcje europejskie, np b popularne teraz w pl pronovias - tutaj jest takich sukien duzo mniej. no ale co sie komu podoba - o gustach sie nie dyskutuje no ale co do jednego sie Jackie zgadzamy, te skromniejsze suknie (skromniej wygladajace) sa przewaznie duzo drozsze. ja pisalam ze w usa przewaza styl "ksiezniczkowaty" - wielka spodnica czasto na kole i gorset - standard ze swiecidelkami
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.