Jogi Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Witam wszystkich internautów! Niedługo będę się starał o wizę turystyczną, a już na miejscu w USA chciałbym zamienić ją na pracowniczą. Jeżeli będzie OK, to chciałbym po roku ściągnąć rodzinę. Nie wiem tylko, czy lepiej, jak teraz sam wystąpię o wizę, a zona z dziećmi za rok, czy lepiej, jak zrobimy to teraz wszyscy razem, z tym,że na razie będę W USA sam. Czy ktoś miał może podobny dylemat i mógłby mi poradzić, co zrobić? Z góry dziękuję za pomoc. Jacek Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Nie wiem czy wiesz ale zmienic status wizy w USA jest trudno no chyba ze jestes specjalista i do tego firma bedzie chciala sie w to bawic . Po drugie jak zobacza w Ambasadzie ze chcecie poleciec na wizach turystycznych i tam zmieniac status to nie dostaniecie tych wiz i wtedy lepiej leciec juz na wizie pracowniczej z Polski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jogi Posted July 14, 2008 Author Report Share Posted July 14, 2008 Wobec tego może orientujesz się gdzie i jak najlepiej, najbezpieczniej załatwić wizę pracowniczą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Najpierw poszukaj sobie pracodawcy ktory bedzie chcial Cie zatrudnic . inna tez sprawa jaki Ty masz zawod,wyksztalcenie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jogi Posted July 14, 2008 Author Report Share Posted July 14, 2008 Jestem ex-żołnierzem zawodowym a w cywilu łączność i budowlanka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Nie chce cie zniechecac, ale szanse sa male ze znajdziesz pracodawce ktory bedzie chcial sie bawic w sponsorowanie ciebie -- to nie jest ani latwe ani przyjemne. A pracownikow z kwalifikacjami jak twoje jest tu duzo... Czy naprawde musi byc USA? Gospodarka jest tu slaba teraz, firmy zwalniaja ludzi, dolar leci w dol... ja na twoim miejscu bym myslala o Anglii lub Irlandii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.