sly6 Napisano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2008 majk do tego dodaj test na obywatelstwo,rozliczanie sie z podatkami i nie naganne zycie(chodzi o pewne przestepstwa) i mozesz zostac obywatelem. a rejestrowales sie w systemie wojskowym kiedy musiales?
Jackie Napisano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2008 Tu jest wszystko wyjaśnione dokładnie: http://www.uscis.gov/files/article/M-476.pdf
majk Napisano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2008 majk do tego dodaj test na obywatelstwo,rozliczanie sie z podatkami i nie naganne zycie(chodzi o pewne przestepstwa) i mozesz zostac obywatelem.a rejestrowales sie w systemie wojskowym kiedy musiales? Rejestrowac sie nie musialem bo wjechalem po 26 roku zycia. GC mam od 3 lat, w stanach bylem 2 lata. Teraz jeszcze koncze studia w polsce, skomplikowala sie tez sytuacja rodzinna. Teoretycznie mam jeszcze szanse powalczyc o obywatelstwo ale nie wiem czy bede to robil.
Agula Napisano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2008 Rejestrowac sie nie musialem bo wjechalem po 26 roku zycia. GC mam od 3 lat, w stanach bylem 2 lata. Teraz jeszcze koncze studia w polsce, skomplikowala sie tez sytuacja rodzinna. Teoretycznie mam jeszcze szanse powalczyc o obywatelstwo ale nie wiem czy bede to robil. Pamietaj: - po 3 latach mozesz sie starac jezeli bylo na podstawie malzenstwa - po 5 w kazdym innym przypadku.
majk Napisano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2008 Pamietaj:- po 3 latach mozesz sie starac jezeli bylo na podstawie malzenstwa - po 5 w kazdym innym przypadku. To byla loteria wiec 5 lat
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.