lucas18 Posted July 24, 2008 Report Posted July 24, 2008 Mam takie pytanie ,czy ktos wie jak to teraz jest z tymi sprawami na lotnisku??slyszalem ze jezeli Cie z polski wypuszcza to w stanach napewno wpuszcza??mam wize turystyczna na 10 lat,bylem 2 lata temu,bilet powrotny mialem za 2 tygodnie wiec w chicago przybili mi na miesiac a wrocilem po 3 miesiacach??czy jest jakas szansa ze mnie teraz wpuszcza??ile mam zakazu wjazdu??
sly6 Posted July 24, 2008 Report Posted July 24, 2008 Nie ma tak ze jak Cie wypuszcza z Polski to na granicy w USA masz juz w gorki.Urzednik dopiero tam podejmuje decyzje na ile Cie wpuscic i czy Cie wpuscic .. To ze przesiedziales wize 2 lata temu moze miec znaczenie i przygotuj sie na szczegolowe pytania i jesli dobrze wypadniesz to zostaniesz wpuszczony.
gal Posted July 24, 2008 Report Posted July 24, 2008 jesli po wygasnieciu wizy przesiedzisz do 180 dni masz zakaz wjazdu na 3 lata.jesli wiecej niz 180 dni masz zakaz wjazdu na 10 lat. tak pisza w ksiazce Obywatelstwo z przeszkodami a tu masz info po angielsku,patrz pod haslem "overstay" http://travel.state.gov/visa/frvi/glossary...ssary_1363.html
Rademedes Posted July 24, 2008 Report Posted July 24, 2008 sam fakt ze nie przekroczylo sie tych 'magicznych' 180 dni, nie sprawi ze nie bedziemy mieli problemow z wjazdem, jestesmy poprostu na w lepszej sytuacji niz osoby posiadajace formalny zakaz wjazdu
sly6 Posted July 26, 2008 Report Posted July 26, 2008 Jak masz do czego wracac a lecisz na krotki okres czasu i to urzednikow przekona to lec
mainstreet Posted November 4, 2008 Report Posted November 4, 2008 Ciekaw jestem czy udało Ci się wjechać powtórnie do usa. Daj znać ,jestem w podobnej sytuacji ,ckini mi sie za stanami .....A może ktoś ma jakieś doświadczenie z przesiedzianą wizą i udało mu sie wjechać do usa .
sly6 Posted November 4, 2008 Report Posted November 4, 2008 mainstreet roznie jest z tym ale musisz wiedziec ze jesli urzednik zobaczy ze masz zakaz wjazdu to Cie zawroci a do tego skasuje Ci promese wizowa ...A jak beda wyjazdy bez promes w paszporcie to podobnie moze byc . a ile czasu przesiedziales wize?
mainstreet Posted November 6, 2008 Report Posted November 6, 2008 hmmm... wizę przesiedziałem o nieszczęsne 7 miesięcy,na lotnisku urzędnik wbił na 6 miesiecy czyli w usa spędziłem 13mies. Było to ponad 2 lata temu.Moim zdaniem jest tak że nie ma bata żeby Cię wpuścili ponieważ jak masz przesiedzianą wizę czyli w efekcie zakaz wjazdu to "sprytni" urzędnicy mają to w swoich komputerkach skanując twój paszport i leżysz. I tak sie właśnie zastanawiam czy ktoś ma jakieś inne doswiadczenia ,że jakiś cud się stał czy coś Ja do Polski tak na marginesie to wracałem przez Irlandię i też zastanawiam się czy to ma jakiś wpływ na ewidencję wyjazdu.Pewnie tak ,mają tam wszystko odnotowane. Pozdrawiam i zachęcam do pisania Ps zawsze zostaje zielona przez Mexico:))))),Znam jednego co na takiej wizie wjechał.
sly6 Posted November 6, 2008 Report Posted November 6, 2008 mainstreet tylko ze taka osoba co przeszla granice zielona ma o wiele gorzej niz taka co wize przesiedziala. to masz zakaz wjazdu na 3 lata jesli tyle czasu byles nielegalnie .A co po 3 latach to juz zalezy od urzednika na lotnisku czy Cie wpuscic czy tez nie i na ile czasu.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.